Geen UMTS-masten in Castricum

zaterdag, 01 april 2006 - Categorie: Berichten Nederland

CASTRICUM - De gemeenteraad van Castricum wil geen UMTS-masten, zolang niet absoluut zeker is dat de volksgezondheid er niet door in gevaar komt.

Daar werden alle politieke partijen het deze over eens. Het CDA diende een motie in, een kopie van een motie van Heemskerk, waarin de afgifte vergunningen van de gemeente voor UMTS-masten wordt opgeschort tot tenminste juli 2007, in de hoop dat tegen die tijd een internationaal, in Zwitserland uitgevoerd onderzoek naar de gevolgen voor de gezondheid van de UMTS-straling is afgerond.

Het eerste concrete gevolg van dit besluit is dat een geplande UMTS-mast van 37,5 meter hoog in Limmen van Vodafone niet gebouwd kan worden.

Overigens kunnen telecombedrijven wel UMTS-masten plaatsen tot vijf meter hoog (vanaf straatniveau gerekend, dus niet op een gebouw). Daar is geen vergunning voor nodig. Maar hier zal naar verwachting geen gebruiken van worden gemaakt, omdat zulke masten een te laag bereik hebben.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie