Constant gepiep, geruis en gebrom bij 1 miljoen Nederlanders

woensdag, 08 februari 2017 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: www.hartvannederland.nl/nieuws/2017/piep-ruis-en-gebrom-bij-1-miljoen-nederlanders/
6 febr. 2017


Meer dan een miljoen Nederlanders hebben last van tinnitus, oftewel: oorsuizen. Een gehooraandoening waarbij je continue ruis, gepiep of gebrom hoort. Vooral het aantal jongeren met tinnitus neemt de laatste jaren sterk toe.

Reden voor Stichting Hoormij om in de Week van het Oorsuizen (van 6-12 februari) aandacht te vragen voor deze problematiek. Volgens de Stichting voelen veel patiënten zich door de huisarts in de steek gelaten met hun gehoorklachten. ,,Te vaak krijgen zij de mededeling dat er niets aan te doen is en ze er maar mee moeten leren leven. Terwijl er juist therapieën zijn om de last te verlichten”, zegt Margriet van Loon van Stichting Hoormij.

In de bovenstaande video vertelt de 25-jarige Mirre Beek hoe zij zes jaar geleden na een bezoek aan een technofestival last kreeg van haar gehoor.

De elektromagnetische velden (EMV) van draadloze communicatie zullen ongetwijfeld ook hun bijdrage leveren aan de toename van de gehoorproblemen. Vaak worden problemen door combinaties van factoren veroorzaakt en/of verergerd. De combinatie EHS/Lyme is daar een voorbeeld van. Festivals met veel lawaai gecombineerd met continue EMV belasting lijkt ook niet zo'n geweldige combinatie.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie