Lening van Provincie Drenthe voor drie glasvezelinitiatieven (met reactie)

zaterdag, 09 juli 2016 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: www.glasvezel.nu/nieuws/004564-20160708_lening-van-provincie-drenthe-voor-drie-glasvezelinitiatieven#comment-4038
8 juli 2016


De provincie Drenthe verstrekt een lening aan drie glasvezelinitiatieven in de provincie. Met de leningen kunnen volgens de provincie ruim 7.000 huishoudens in witte gebieden worden voorzien van een breedbandverbinding.

De drie initiatieven die met een financiering ondersteund worden zijn Glasvezel De Wolden, Sterk Midden Drenthe en Noordenveld Zuid-West. Deze initiatieven zetten zich al geruime tijd in om de zogenaamde witte gebieden – gebieden waar nu geen breedband beschikbaar is en waar commerciële partijen ook geen plannen hebben om dat op korte termijn te gaan doen – te voorzien van snel internet door een glasvezelnetwerk aan te leggen.

De provincie gaat Glasvezel De Wolden ondersteunen met een lening van 9 miljoen euro. Eerder werd al bekend dat het initiatief kon rekenen op een lening van de gemeente De Wolden en van Rendo Netwerken. Deze leningen zijn samen goed voor 7 miljoen euro. De coöperatie Noordenveld Zuid-West krijgt een lening van 4 miljoen van de provincie.

Sterk Midden Drenthe krijgt een lening van ruim 10 miljoen euro. Voorwaarde is wel dat de gemeente Midden Drenthe instemt met een lening van 2,75 miljoen. De voorzitter van Sterk Midden-Drenthe liet gisteren aan Dagblad van het Noorden weten zich zorgen te maken over de lening van de gemeente. De besluitvorming over de lening is volgens de voorzitter al meermalen uitgesteld. “Als we nu kunnen aanbesteden zal de schop in januari de grond in gaan. Bij een besluit na de zomer wordt het pas eind 2017,” zo laat hij weten.

Reacties
Geert (niet gecontroleerd) replied on za, 09/07/2016 - 11:49 Permalink

Ik juich het gebruik van glasvezel en vast (snel) internet (oa) toe.
Dit vanwege wat ik noem 'het draadloos (gepulste microgolven) geweld'. Dus graag met behoud van nog bestaande witte zones, voor zover die nog bestaan. Heb 'EHS' opgelopen sinds verhuizing naar huidige stek in Emmen, vanwege 'hotspot' v/d woning (centraal gelegen middenin een driehoek van zendmasten in de woonwijk.
Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie