Kinderen presteren beter in de klas zonder schoenen

zaterdag, 28 mei 2016 - Categorie: Berichten Internationaal

Bron: trendingvandaag.eenvandaag.nl/items/67275/kinderen_presteren_beter_in_de_klas_zonder_schoenen
25 mei 2016


In Scandinavische landen is het de normaalste zaak van de wereld: kinderen die zonder schoenen aan in hun klaslokaal zitten. En misschien moeten we er in Nederland ook maar eens over nadenken, want het blijkt nu dat het goed is voor de prestaties.

Kinderen zonder schoenen aan de voeten gedragen zich beter én halen betere schoolresultaten dan hun leeftijdsgenoten die met schoenen aan in de klas zitten. Dat blijkt uit onderzoek van de universiteit van het Britse Bournemouth, waarbij tien jaar lang schoolkinderen uit 25 verschillende landen onder de loep zijn genomen.

Volgens experts zorgt het uittrekken van de schoenen ervoor dat kinderen zich ontspannen en zich 'thuis' voelen.

''Kinderen zonder schoenen aan zijn meer bereid op de grond te gaan zitten en te lezen. De laatste plek waar een kind wil zitten lezen, is een stoel. We stelden vast dat 95 procent van de kinderen ook thuis niet op een stoel zitten te lezen. Op reis lezen ze liggend'', weet professor Stephen Heppell, die het onderzoek leidde.

In schoenloze scholen komen de kinderen bovendien vroeger aan en vertrekken ze later, wat gemiddeld resulteert in een halfuur extra lestijd per dag, aldus de professor.

Klinkt logisch, en als ze dan ook nog alle draadloze communicatie de deur uitdoen (of er niet in toelaten) dan zal het wel helemaal goed gaan.Lees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie