Australië: Documentaire over link tussen wifi en hersentumoren op Australische televisie

donderdag, 17 maart 2016 - Categorie: Berichten Internationaal

Bron: www.ninefornews.nl/documentaire-over-link-tussen-wifi-en-hersentumoren-op-australische-televisie/
16 maart 2016


Pas geleden werd op de Australische televisie een documentaire uitgezonden over de gevaren van draadloze apparaten. Tijdens de uitzending kwamen experts aan het woord die van mening zijn dat het belangrijk is om zorgvuldig om te gaan met draadloze technologie, zeker in de buurt van kinderen.

Kan wifi schadelijk zijn voor onze gezondheid? Steeds meer wetenschappers zijn bezorgd dat wifi ons langzaam maar zeker ziek maakt, schrijft zender ABC bij de aflevering van het programma Catalyst.

Kinderen worden thuis en op school blootgesteld aan de hoogste stralingsniveaus uit de geschiedenis. De effecten van de straling zijn nog onbekend. In 2011 werd straling van mobiele telefoons door de Wereldgezondheidsorganisatie bestempeld als ‘mogelijk kankerverwekkend’.

Verboden

“Kinderen groeien op in een zee van straling afkomstig van draadloze apparaten,” zegt epidemioloog Devra Davis in de documentaire. “Kinderhersenen bevatten meer vloeistoffen en absorberen hierdoor meer straling dan het brein van een volwassene.”

“Steeds meer ouders maken zich zorgen over de blootstelling van kinderen aan draadloos internet op school,” gaat ze verder. “De Israëlische overheid adviseert een vaste internetverbinding te gebruiken op school en in Frankrijk is wifi op crèches en in de kinderopvang verboden.”

Ze adviseert geen wifi-router in de slaapkamer te zetten, maar in een kast. Verder zegt ze dat je apparaten die straling uitzenden beter uit kunt zetten als je ze niet gebruikt, zeker ’s nachts.

Hersentumoren

Ook de prominente neurochirurg Charlie Teo gaat bewust om met straling. “Ik heb mijn kinderen uitgelegd dat ze hun mobieltje niet tegen hun hoofd moeten houden, maar de speakermodus of een headset moeten gebruiken.”

Natuurkundige Ken Karipidis zei dat sommige studies een mogelijk verband aantonen tussen langdurig mobiele telefoongebruik en hersentumoren. Om blootstelling zoveel mogelijk te beperken moet je de telefoon zo kort mogelijk tegen je hoofd houden, zei hij.

https://youtu.be/XymKeK6XIrg
verwijderd maar te zien op:
www.youtube.com/watch?v=iTNYCMlgg7E .

Over deze documentaire rapporteerden we reeds eerder, maar uitsluitend met de Engelse teksten, zie:
www.stopumts.nl/doc.php/Artikelen/9767/%7Baustralian_abc_tv_catalyst_rf_wifi_documentary%3B_wi-fried%7DLees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie