BMW wil van deelauto's mobiele zendmasten maken

woensdag, 24 februari 2016 - Categorie: Berichten Internationaal

Bron: www.duurzaambedrijfsleven.nl/ict/13029/bmw-wil-van-deelautos-mobiele-zendmasten-maken
23 febr. 2016


De Duitse autofabrikant BMW heeft op het Mobile World Congress in Barcelona het Vehicular CrowdCells-concept onthuld. Daarbij kunnen onder andere deelauto's ingezet worden als steunzender voor de vaak zwaar belaste mobiele datanetwerken.

BMW toonde vorig jaar al de Vehicular Small Cell-technologie, waarbij een zogeheten femtocell een zwak mobiel signaal van buiten in de auto kan versterken. Het Duitse bedrijf werkte daarbij samen met de firma Nash Technologies. Met de komst van het CrowdCells-concept gaat BMW nog een stapje verder: het aanbieden van een versterkt signaal in de nabijheid van een auto die met een dergelijke steunzender is uitgerust.
www.press.bmwgroup.com/global/article/detail/T0256442EN/bmw-presents-the-vehicular-crowdcell-at-the-mobile-world-congress-2016-in-barcelona-mobile-femtocells

Om CrowdCells nuttig te maken, denkt BMW onder andere na over het implementeren van de draadloze technologie in deelauto's. Als in een stedelijke omgeving veel van deze voertuigen rondrijden, dan kunnen zij dienen als steunzender voor de directe omgeving. Op deze wijze kan een CrowdCell de bandbreedte voor bijvoorbeeld een passerende voetganger met een smartphone verbeteren of de dekking voor een provider verbeteren.

BMW claimt dat de CrowdCells-technologie de betrouwbaarheid en snelheid van 4G-netwerken kan verbeteren. Ook zijn er op termijn betere communicatiemogelijkheden voor zelfrijdende auto's. Of, en zo ja wanneer, BMW de technologie daadwerkelijk gaat aanbieden, is onduidelijk. Wel beschikt de Duitse autofabrikant over een groeiend aantal deelauto's, waaronder een aantal projecten in Nederland.
www.duurzaambedrijfsleven.nl/mobiliteit/10999/bmw-plaatst-deelautos-in-duurzaam-appartementencomplexLees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie