'Google maakt drone op zonne-energie om 5G-internet te verspreiden'

vrijdag, 05 februari 2016 - Categorie: Berichten Internationaal

Bron: www.nu.nl/gadgets/4206524/google-maakt-drone-zonne-energie-5g-internet-verspreiden.html
30 jan. 2016


Google zou bezig zijn met een project, codenaam Skybender, waarbij drones aangedreven door zonne-energie 5G-internet verspreiden.

Het bedrijf zou daarvoor een enorme loods van het particuliere ruimtebedrijf Virgin Galactic in het plaatsje Truth or Consequences in de Amerikaanse staat New Mexico hebben gehuurd.

5G-internet is tot 40 keer sneller dan 4G. De bedoeling is dat Google 5G met behulp van een techniek die zogenaamde millimetergolven inzet, gaat verspreiden. Het probleem met die golven was altijd dat die niet zo ver reiken als huidige mobiele signalen en dat ze snel verstoord worden door weersomstandigheden.

Centaur
Maar Google zou dat probleem volgens The Guardian willen oplossen door gebruik te maken van een antenne-array. Die zou dan op een nieuwe drone gemonteerd moeten worden om zo 5G aan gebruikers op de grond te kunnen leveren. Die drone, codenaam Centaur, wordt gemaakt door Google Titan, de luchtvaartdivisie van het bedrijf.

Project Skybender past in het streven van Google om, net als bijvoorbeeld Facebook, internetdekking in ontwikkelingslanden te verbeteren. Zo bestaat er ook een project waarbij Google probeert een luchtballon te voorzien van een wifi-router om zo internet naar de afgelegen plekken van onze planeet te brengen.Lees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie