1,6 mld connected things actief in smart cities volgend jaar

dinsdag, 08 december 2015 - Categorie: Berichten Internationaal

Bron: www.telecompaper.com/nieuws/16-mld-connected-things-actief-in-smart-cities-volgend-jaar--1117545
8 dec. 2015


Er zullen eind 2016 zo’n 1,6 miljard ‘connected things’ aanwezig zijn in smart cities. Dat is een groei van 39 procent ten opzichte van 2015. Commercieel gebruikte gebouwen nemen het voortouw als segment, met 518 miljoen connected things, zo stelt Gartner in het rapport Forecast: Internet of Things — Endpoints and Associated Services, Worldwide, 2015. Tot en met 2017 zullen ‘slimme gebouwen’ leidend zijn in de IoT-markt voor smart cities. Daarna nemen connected homes het stokje over met net iets meer dan 1 miljard connected things in 2018, aldus het marktonderzoeksbureau.

Commercieel vastgoed profiteert als sector het meest van IOT-implementaties. IoT (Internet-of-Things) creëert volgens Gartner een overkoepelend beeld van facilitair management en geavanceerde service-diensten via het verzamelen van gegevens en inzichten van een veelheid aan sensors. Vooral in grotere steden kunnen IoT-toepassingen in industriële gebieden, kantoorgebieden, winkelcentra, lucht- of zeehavens helpen met het beperken van kosten voor bijvoorbeeld energie, ruimtelijk beheer en gebouwenonderhoud, tot wel 30 procent.

Gebouw-informatiemanagementsystemen zullen in toenemende mate operationeel beheer van gebouwen aansturen, met name op gebieden zoals energie-efficiency en gebruikersgerichte service-omgevingen. Komend jaar zullen commerciële beveiligingscamera’s, webcams en indoor-LED’s goed zijn voor 24 procent van de IoT-markt voor smart cities. Voor 2018 voorspelt Gartner dat er een kleine miljard smart of connected things in commerciële gebouwen zoals kantoorpanden zijn.Lees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie