Denemarken: Gelukkiger zonder Facebook

vrijdag, 13 november 2015 - Categorie: Berichten Internationaal

Bron: www.telegraaf.nl/digitaal/24736821/__Gelukkiger_zonder_Facebook__.html
13 nov. 2015


Mensen die zich ongelukkig voelen, zouden kunnen overwegen hun Facebook account te verwijderen. Deens onderzoek toont aan dat mensen zonder Facebook gelukkiger zijn dan met.
Het Happiness Research Institute in Kopenhagen heeft 1095 Denen ondervraagd over hun Facebook-gedrag. Voor liefst 94 procent van de deelnemers maakt het bezoeken van Facebook deel uit van de dagelijkse routine waarbij 78 procent het sociale netwerk meer dan 30 minuten per dag gebruikt.
De Deense denktank vroeg de deelnemers vervolgens hoe sociaal actief ze waren in het 'echte leven' en hoe tevreden ze daar over waren. Vervolgens werd de groep in tweeën gesplitst waarbij de ene groep gevraagd werd Facebook een week lang niet te gebruiken. Na afloop werden dezelfde vragen gesteld.
Van de niet-Facebookgebruikers gaf 88 procent aan zichzelf gelukkig te voelen tegenover 81 procent van de deelnemers die het sociale netwerk wel regelmatig bezochten. Ook blijkt dat Facebookgebruikers meer stress (54%) ervaren dan niet-gebruikers (41%). Bovendien gaven de niet-Facebookers aan een rijker sociaal leven te hebben en zich beter te kunnen concentreren.

Zonder facebook ook minder straling voor de gebruikers van draadloze communicatie.Lees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie