Door muren kijken met draadloos signaal

woensdag, 04 november 2015 - Categorie: Berichten Internationaal

Bron: www.telegraaf.nl/digitaal/24675371/__Door_muren_kijken_met_draadloos_signaal__.html
29 okt. 2015


Amerikaanse onderzoekers hebben een apparaatje ontwikkeld dat draadloze signalen gebruikt om door muren heen te kijken en kan identificeren welke mensen er achter staan. Het apparaatje RF-Capture is ontwikkeld aan de Massachusetts Institute of Technology (MIT).

RF-Capture zendt radiogolven uit die worden gereflecteerd door diverse lichaamsdelen en vervolgens teruggekaatst naar het apparaat waar ze worden geanalyseerd. Onder andere de intensiteit van de radiogolven wordt gemeten waarna een complex algoritme in staat is het silhouet van het lichaamstype waar te nemen.

Het apparaat kan aangeven waar armen, handen, hoofd en benen zich bevinden en is in staat om tot vijftien verschillende mensen te identificeren met een nauwkeurigheid van 90 procent. RF Capture kan dus bepalen wie je bent, waar je bent en zelfs welke hand je beweegt terwijl het apparaat zich binnen een gebouw bevindt en jij er buiten.

Volgens de onderzoekers kan de technologie aanzienlijke consequenties hebben voor de filmindustrie, game industrie en ouderenzorg. Om hun bewegingen vast te leggen moeten acteurs nu allerlei sensoren op hun lichaam dragen en zich in een ruimte bevinden vol camera’s. RF-Capture maakt sensoren overbodig en kan zelfs de bewegingen waarnemen wanneer de acteur zich in een andere ruimte bevindt of achter een voorwerp. Voor gamers betekent het dat zij interactie kunnen hebben met een game vanuit een andere kamer of een actie kunnen triggeren gebaseerd op welke hand ze opsteken.

De onderzoekers werken er momenteel aan de technologie te verwerken in een apparaat voor thuis die het alarmnummer kan bellen wanneer het ziet dat een bewoner gevallen is. In de toekomst kan de technologie ook gebruikt worden om het huis te verwarmen en de lichten aan- en uit te doen door te kijken in welke ruimte je je bevindt.

Dat voegt weer de nodige straling toe.Lees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie