'4G-bereik in vliegtuig in de maak '

maandag, 21 september 2015 - Categorie: Berichten Internationaal

Bron: frontpage.fok.nl/nieuws/714649/1/1/50/4g-bereik-in-vliegtuig-in-de-maak.html?token=5d18335373ce61281e11b1ec136ed8c1&allowcookies=ACCEPTEER+ALLE+COOKIES
21 sept. 2015


Ligt het aan Deutsche Telekom dan komt er een einde aan de ergernis van vele Europese luchtvaartpassagiers die hoog in de lucht geen bereik hebben met hun smartphone of tablet. Het Duitse telecombedrijf is een alliantie aangegaan met satellietexploitant Inmarsat om 4G-bereikbaarheid in vliegtuigen te realiseren, schreef de Britse zakenkrant Financial Times maandag.

De investeringen van de bedrijven hebben als doel om in de lucht een soortgelijk bereik te realiseren als op de grond. Volgens de alliantie zorgt de dringende behoefte vanuit 'de markt' ervoor dat de sector deze ''verschrikkelijk ingewikkelde'' technische en regelgevende puzzel wil oplossen.

Het systeem waaraan de bedrijven werken zal volgend jaar in eerste instantie worden uitgeprobeerd door de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa. Daarna moet het systeem verder worden uitgerold.

De vraag, wat is slechter voor de gezondheid, WiFi of 4G?Lees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie