Facebook ontwikkelt drone die internet verspreidt

zaterdag, 01 augustus 2015 - Categorie: Berichten Internationaal

Bron: -->
Zie: www.volkskrant.nl/media/facebook-ontwikkelt-drone-die-internet-verspreidt~a4111160/
31 juli 2015


Facebook heeft een drone ontwikkeld die draadloos internet beschikbaar maakt voor de gebieden waar het over vliegt. De spanwijdte van het onbemande vliegtuig is net zo groot als de spanwijdte van een Boeing 737. De drone kan tot ruim 27.000 meter hoog vliegen, aldus de BBC.

De Facebookdrone kan negentig aaneengesloten dagen in de lucht blijven circuleren en werkt op zonne-energie. Facebook heeft aangekondigd dat het apparaat, Aquila genaamd, klaar is voor de eerste testvluchten in de verenigde Staten.

De ontwikkeling van de drone door het internetbedrijf is in het kader van project Internet.org. Vorig jaar kondigde Facebook aan dat het van plan was om drones te bouwen om delen van de wereld die geen internet hebben draadloos internet te bieden. Twee derde van de wereld heeft geen internettoegang, aldus Facebook. Vooral ontwikkelingslanden zouden op die manier makkelijk internettoegang kunnen krijgen.

Wanneer de drones daadwerkelijk kunnen worden ingezet is nog niet duidelijk; het project is voorlopig nog niet klaar, meldt Facebook op zijn website. 'We hebben nog een lange weg te gaan, maar we zijn blij met de vroege vooruitgang. We willen graag onze ontwikkelingen met iedereen delen zodat we deze technologie sneller kunnen ontwikkelen.'Lees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie