Wifi-variant Lifi krijgt extra investering van 1,5 miljoen

donderdag, 04 juni 2015 - Categorie: Berichten Internationaal

Bron: www.pcmweb.nl/nieuws/wi-fi-variant-li-fi-krijgt-extra-investering-van-15-miljoen.html

Lifi, een alternatief op wifi en 5G, heeft nieuwe investeringen opgehaald. Het product van de Universiteit van Edinburgh heeft 1,5 miljoen euro verzameld bij een nieuwe investeringsronde en durft zich steeds meer het betere alternatief van wifi te noemen.
Techcrunch meldt de investering op zijn website.

Met de kapitaalinjectie van 1,5 miljoen is de totale waarde van PureLiFi sinds de oprichting in 2012 gestegen tot 14 miljoen euro. Met het geld gaat PureLiFi zich bezig houden met de uitrol en ontwikkeling van zijn producten. Ook wordt er een deel besteed aan verschillende marketingactiviteiten.

Wat is lifi?
Lifi werkt door pulserende ledlampen die signalen naar sturen. Voor het menselijk oog gaat dit zo snel, dat deze niet waarneembaar zijn. Voor mensen lijken de lampen constant te branden, terwijl deze ondertussen dus signalen door kunnun sturen. Waar wifi gebruik maakt van straling, doet lifi dit eigenlijk met licht.

Voordelen ten opzichte van wifi
De veiligheid van lifi is groter, zo stellen de makers. Doordat de lampen elkaar moeten waarnemen, is deze verbinding veiliger. Het is niet mogelijk om binnen in een lifi-netwerk te komen van buiten een gebouw bijvoorbeeld. Dit moet hackers ontmoedigen en maakt het product veiliger.

Buiten de veiligheidsoverwegingen heeft lifi nog een aantal andere voordelen. Zo is er geen straling die voor storing kan zorgen. Vooral in de maatschappelijke sector is dit een gebied waar lifi goed van pas komt. Vliegtuigen hebben op deze manier bijvoorbeeld een netwerkverbinding, zonder dat deze de apparatuur van het vliegtuig verstoord.

Verwachtingen
Wanneer lifi beschikbaar is voor de consument is nog niet bekend. Het gebruik van lifi bevindt zich momenteel sowieso nog op een laag pitje. Daar willen de makers verandering in brengen. Zij zien een toekomst voor zich waar hele gebouwen gebruik maken van lifi.Lees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie