Microsoft lekt per ongeluk details wifi-app

woensdag, 03 juni 2015 - Categorie: Berichten Internationaal

Bron: www.telegraaf.nl/digitaal/24112556/__Microsoft_lekt_per_ongeluk_details_wifi-app__.html
3 juni 2015


Microsoft heeft dinsdag per ongeluk details gelekt over een nieuwe wifi-app waar het bedrijf aan werkt. Alle informatie over de dienst, die wereldwijd gebruik van wifi-hotspots makkelijk moet maken, is inmiddels weer verwijderd van de website microsoftwifi.com.

''We kunnen bevestigen dat we aan een nieuwe dienst werken, genaamd Microsoft WiFi, die wifi zonder gedoe naar miljoenen mensen brengt'', verklaarde een woordvoerder aan VentureBeat. De techsite spotte op de website links om de app te downloaden voor Windows, Mac, Android, iOS en Windows Phone. Ook werd uitgelegd dat gebruikers door eenmalig in te loggen automatisch worden verbonden met wifi-providers over heel de wereld. Inmiddels is alle informatie weer van de website verwijderd.
Er is al een wifi-dienst voor Skype-gebruikers, die ruim twee miljoen hotspots over heel de wereld kunnen gebruiken door met hun Skype-tegoed te betalen voor de online minuten. Microsoft WiFi zal op een soortgelijke manier werken, maar met veel meer hotspots in het netwerk: 10 miljoen in 130 landen.
De dienst zal in eerste instantie beschikbaar zijn voor bestaande gebruikers van Skype WiFi en ook voor medewerkers van bedrijven die gebruikmaken van Office 365 for Enterprise.

Automatisch verbonden zijn betekent automatisch belast worden door RF straling.Lees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie