Samsung 2: Ook Samsung test eigen 5G-netwerk

woensdag, 15 oktober 2014 - Categorie: Berichten Internationaal

Bron: www.telegraaf.nl/digitaal/23203473/__Ook_Samsung_test_eigen_5G-netwerk__.html .
15 okt. 2014


door onze redactie
Naast Nokia is ook de Koreaanse elektronicagigant Samsung bezig met de ontwikkeling van een 5G-datanetwerk. Het is de Koreanen gelukt om een snelheid van 7,5 gigabit per seconde te behalen.

Met het huidige 4G-netwerk zijn in de praktijk snelheden van tussen de 15 en 30 megabit per seconde te halen. Overigens is de 7,5Gb/s wel onder ideale omstandigheden behaald. De onderzoekers hebben ook in een bewegend voertuig testen uitgevoerd en hierbij kwam de behaalde snelheid op 1,2Gb/s. Dat is nog altijd een goede honderd keer sneller dan huidige 4G-snelheden.

De ontwikkeling van 5G is nog in volle gang. Het is dan ook niet zeker dat de door Samsung ontwikkelde technologie gebruikt zal worden. Nokia begint in 2015 met testen rond nieuwe datanetwerktechnieken. Beide bedrijven, samen met de Europese Unie, hopen echter wel dat de eerste netwerken al in 2020 worden uitgerold en beschikbaar zullen zijn voor consumenten.

Zie ook:
Berichten%20Internationaal/8740/samsung_wifi_5_keer_sneller .Lees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie