Samsung: WiFi 5 keer sneller

maandag, 13 oktober 2014 - Categorie: Berichten Internationaal

Bron: www.welingelichtekringen.nl/tech/373054/we-maken-wifi-5-keer-sneller-zegt-samsung.html?google_editors_picks=true .
13 okt 2014


Samsung heeft een nieuwe wifi-techniek ontwikkeld die vijf keer sneller is dan de wat met de huidige wifi-standaarden mogelijk is. Dat is wat het bedrijft zegt. En die techniek komt niet ooit beschikbaar, maar al in 2015, dus over een aantal maanden zijn de nieuwe telefoons van Samsung er mee uitgerust.
Samsung zegt dat z’n nieuwe technologie data-overdracht via wifi mogelijk maakt aan snelheden van 4.6 Gbps of 575 MB per seconde.
Het betekent bijvoorbeeld dat een video van 1 GB in drie seconden van het ene naar het andere apparaat kunnen getransfereerd worden en dat er in real time ongecompresseerde high definition videos van bijvoorbeeld mobile devices naar TV’s kunnen gestreamd worden.
Je zal er wel een nieuwe router voor nodig hebben.

En hoe zit 't met de stralingsintensiteit? wordt die ook hoger?

Vervolgens het commentaar van Robin H.:


Of de straling hoger wordt ligt eraan hoe je meet. Je kunt nu eenmaal niet verschillende technieken hun uitzendvermogen uitrekenen en deze vervolgens met elkaar vergelijken. Zo werkt dat niet. Dat is ook de fout die veel mensen maken. De schadelijkheid van 1 Liter water is toch ook niet hetzelfde als die van 1 Liter Alcohol?

Deze techniek werkt in tegenstelling tot de gangbare WiFi zendtechnieken op 60 GHz. In een eerder artikel heb ik al benoemd dat hogere frequenties juist gunstiger zijn voor mensen met EHS omdat hoge frequenties minder makkelijk door materiaal gaan. Zo zul je weinig hinder ondervinden van de buren hun WiFi op 60 GHz omdat een stuk karton de golven al behoorlijk dempen. Dus de stralingsbelasting zal lager zijn mits je je niet in de buurt van de zender begeeft.

Wanneer je zicht hebt op de zender gaat die vergelijking niet op omdat er dan geen materiaal is om de hoge frequenties voldoende te dempen. Het is dus af te raden om in een omgeving met WiFi 60 GHz zenders te verblijven. Het blijft een gepulst signaal en om de hoge snelheid te behalen wordt gebruik gemaakt van breedbandige kanalen en bundelvorming.

Het was me onbekend dat de nieuwe techniek op 60 Gz werkt, dat maakt een groot verschil en ben het daarom helemaal met Robin H. eens.

Zie verder:

Voorlichting/8742/redir .Lees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie