Mobiele telefoon hoeft niet meer uit in vliegtuig

zaterdag, 27 september 2014 - Categorie: Berichten Internationaal

Bron 1: www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/article/detail/3756587/2014/09/26/Mobiele-telefoon-hoeft-niet-meer-uit-in-vliegtuig.dhtml .
26 sept. 2014


Mobiele telefoons en andere elektronische apparaten kunnen in het vliegtuig gedurende de hele vlucht aanblijven en gebruikt worden, mits de luchtvaartmaatschappij heeft onderzocht of zij de systemen aan boord niet storen. Dat heeft de Europese toezichthouder op het gebied van luchtvaartveiligheid EASA vandaag laten weten.
Tot nu toe moeten mobiele telefoons, tablets en laptops tijdens de gehele vlucht worden uitgeschakeld of in de zogenoemde vliegtuigmodus worden gezet, zodat ze geen gegevens kunnen verzenden of ontvangen. Die verplichting komt dus onder voorwaarden te vervallen. De EASA benadrukt dat iedere luchtvaartmaatschappij nu zelf de regels mag bepalen wat betreft het gebruik van mobiele apparaten.

Niet meer vliegen dus.

Bron 2: frontpage.fok.nl/nieuws/670364/1/1/100/eu-staat-gebruik-telefoons-in-vliegtuig-toe.html .
26 sept. 2014

EU staat gebruik telefoons in vliegtuig toe


Europese luchtvaartmaatschappijen mogen voortaan zelf bepalen of ze hun passagiers toestaan onderweg telefoons en tabletcomputers te gebruiken. Het Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart (EASA) eist niet langer dat reizigers op draagbare elektronica de vliegtuigmodus inschakelen. De EASA vraagt wel van vliegmaatschappijen na te gaan of de signalen die de apparaten uitzenden de besturing van hun vliegtuigen niet verstoren.

De dienst maakt het 'in theorie' mogelijk dat 'je kunt bellen van de vertrekhal tot in de lucht (...) zoals je ook in de trein zou doen', zei een EASA-woordvoerder. Reizigers van Europese maatschappijen hebben volgens hem daarmee meer bewegingsvrijheid dan van Amerikaanse.Lees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie