Israël één grote WiFi hotspot

woensdag, 27 augustus 2014 - Categorie: Berichten Internationaal

Bron: www.cidi.nl/israel-een-grote-wifi-hotspot/ .
27 aug. 2014


Israël gaat alle beperkingen op routers voor WIFI-openbaar gebruik opheffen. Daardoor wordt het nog makkelijker voor toeristen en Israëli's om gratis toegang tot WiFi te krijgen. Binnenkort kan iedereen in Israël internetten in parken, op het strand en onder het winkelen.

Het was in Israëlische steden altijd al gemakkelijk om gratis toegang tot internet te vinden. Minister Gilad Erdan van Communicatie Gilad Erdan wil dit mogelijk maken in heel Israël. Daarom kondigde hij onlangs zijn voornemen aan om de beperkingen op te heffen die golden voor routers voor openbaar gebruik van WiFi. Israel kan daardoor één grote ‘WiFi-hotspot’ is worden. Er is zelfs buiten Israel bereik. Makkelijk bijvoorbeeld voor toeristen die Petra in Jordanië bezoeken en geen moment zonder internetverbinding willen zijn.

Israël is niet voor niets het land van de hi-tech: Israëli's behoren tot de top internetgebruikers ter wereld. Erdan houdt er rekening mee dat steeds meer mensen afhankelijk worden van internet voor nieuwe technologieën als smartphones en tablets, zegt hij. Hij beschouwt het als zijn opdracht om die toegankelijk te maken voor iedereen, zodat iedereen “verbonden” en “up-to-date” kan blijven.

Volgens de nieuwe regels mag niemand meer rekeningen voor internetgebruik presenteren aan de gebruiker. Gemeenten, particuliere bedrijven en cafés kunnen nu routers plaatsen in openbare ruimtes. Steden als Tel Aviv en Ariel, die nu al gratis WiFi aanbieden, zien grote mogelijkheden om de verbinding voor de gebruikers nog beter te maken. Tot nu toe staan de routers in gebouwen zoals winkelcentra, waardoor de toegankelijkheid op straat niet optimaal is.

Ben benieuwd hoe het met de gezondheid van de burgers gaat.Lees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie