Samsung biedt excuses en compensatie aan ongeneeslijk zieke werknemers

zaterdag, 17 mei 2014 - Categorie: Berichten Internationaal

Bron: www.techzine.nl/nieuws/38367/samsung-biedt-excuses-en-compensatie-aan-ongeneeslijk-zieke-werknemers.html .
14 mei 2014

Door Dominique Pijnenburg

Samsung heeft beloofd dat medewerkers die door hun werk ongeneeslijk ziek zijn geworden een compensatie zullen krijgen. Ook biedt de Koreaanse fabrikant zijn excuses aan deze mensen aan.

Werknemers van Samsung hebben in de fabrieken van 's werelds grootste smartphonefabrikant grote risico's gelopen. Door de aanwezigheid van gevaarlijke dampen en straling kon men aandoeningen zoals leukemie oplopen.

Een actiegroep beweert dat minstens 26 werknemers bloedkanker hebben opgenomen, waarvan inmiddels al tien zijn overleden. In een documentaire die onlangs is uitgebracht wordt geclaimd dat 56 mensen de aandoening hebben opgelopen. Samsung heeft Koreaanse uitgevers ook onder druk gezet om niet te publiceren over deze documentaire.

Dat is bij verscheidene werknemers ook werkelijk gebeurd, Samsung heeft daarvoor excuses aangeboden. Ook worden deze mensen of hun nabestaanden door het Koreaanse bedrijf gecompenseerd. Samsung geeft ook aan dat het nalatig is geweest in de behandeling van de getroffen mensen.

Samsung heeft een onafhankelijke commissie in het leven geroepen om de verschillende klachten van getroffen werknemers te behandelen en een compensatie te bepalen. Ook wordt gekeken naar de situatie in de fabrieken.Lees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie