Spanje: GSM-verbod voor machinisten

dinsdag, 10 december 2013 - Categorie: Berichten Internationaal

Bron: www.portablegear.nl/nieuws/15253/Spanje:_GSM-verbod_voor_machinisten.htm .
10 dec. 2013


n Spanje heeft de regering een GSM-verbod voor treinmachinisten ingesteld. Aanleiding was een treincrash afgelopen juli in Santiago de Compostela waarbij 170 mensen gewond raakten en 79 mensen om het leven kwamen.

10 december 2013 - Bij de treincrash in Santiago de Compostela zei de machinist dat hij te snel reed en dat hij met een collega aan het bellen was geweest. Met het GSM-verbod voor machinisten wil de Spaanse regering proberen de veiligheid op het spoor te verbeteren om dergelijke rampen te voorkomen. De Spaanse ministers van Publieke Werken wil verder ook datarecorders - gelijk aan de zwarte dozen in vliegtuigen - in treinen gaan installeren om een beter beeld van mogelijke incidenten te krijgen.

In 2011 veroorzaakte een sms'ende trammachinist in Boston een crash waarbij 60 mensen gewoond raakten. In 2008 was ook in Californië een sms'ende machinist de oorzaak van een treinramp waarbij 25 doden en 130 gewonden vielen.Lees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie