Helft van Europeanen heeft toegang tot 4G

woensdag, 27 november 2013 - Categorie: Berichten Internationaal

Bron: nutech.nl/mobiel/3638311/helft-van-europeanen-heeft-toegang-4g.html .
27 nov. 2013


Ongeveer een op de vijf mensen wereldwijd heeft toegang tot 4G-netwerken. In Europa is dat zelfs 47 procent.

Dat meldt brancheorganisatie GSMA na onderzoek.

De eerste commerciële 4G-netwerken werden eind 2009 beschikbaar. In de Verenigde Staten is de uitrol het verst. Zo'n 90 procent van de mensen kan daar 4G nemen.

Wereldwijd is dat percentage dus 20 procent en ongeveer de helft van de Europeanen kan toegang krijgen tot 4G.

Nederland
In Nederland zijn KPN, T-Mobile en Vodafone dit jaar begonnen met het bouwen van hun 4G-netwerk. KPN heeft inmiddels de breedste dekking en verwacht een landelijk netwerk in 2014 af te hebben. T-Mobile en Vodafone ronden de uitrol in 2015 af.

Volgens GSMA zal in 2017 ongeveer de helft van de wereld toegang hebben tot de opvolger van 3G met veel sneller mobiel internet. Dat komt neer op ruim 1 miljard mensen. In Azië is de dekking van 4G momenteel het slechtst. Een op de tien mensen heeft daar toegang tot 4G terwijl landen als Zuid-Korea en Japan juist erg voor lopen.

Inmiddels vinden de eerste tests met 5G al plaats. Het eerste 5G-netwerk moet in 2020 beschikbaar zijn en mobiel internet is dan tot honderd keer sneller dan bij 4G.

Minder goed nieuws in tenslotte ook nieuws, vandaar dat dit op StopUMTS gezet wordt.Lees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie