Israel: WiFi verbod en beperking op school

vrijdag, 23 augustus 2013 - Categorie: Berichten Internationaal

Bron: www.electrohealth.nl/blog/115-israelische-ministerie-van-onderwijs-verbiedt-wi-fi-in-kleuterklas .
22 aug. 2013

De vertaling in het Nederlands.

Israëlische Ministerie van Onderwijs verbiedt Wi-Fi in kleuterklas


Bron: Richtlijn Israëlische Min. van Onderwijs via Google Translate (Origineel in Hebreews)

Het Ministerie van Onderwijs van Israël heeft een nieuwe reeks richtlijnen opgesteld voor het gebruik van draadloze netwerken in klaslokalen, ingaande per augustus 2013. Hiermee wordt het gebruik van Wi-Fi verboden in de kleuterklassen (t/m 6 jaar) en sterk beperkt in klassen met kinderen t/m 8 jaar.

Tevens is vastgelegd dat desktopcomputers en voedingen ten minste 20 cm van de studenten moeten worden gehouden, vanwege de elektromagnetische straling hiervan.

Om onnodige blootstelling te beperken moeten de leraren alle radiostraling emitterende apparaten zoals mobiele telefoons en Wi-Fi-routers uitschakelen wanneer ze niet in gebruik zijn voor educatieve doeleinden.

In de groep 3 van de scholen wordt het Wi-Fi gebruik beperkt tot een uur per dag en niet meer dan drie dagen per week. In groep 4 en 5 zal het WiFi-gebruik worden beperkt tot maximaal twee uur per dag voor niet meer dan vier dagen per week.

De richtlijnen zijn bedoeld om de blootstelling van jonge kinderen aan elektromagnetische straling te beperken.

Het ministerie volgt hiermee niet volledig de resolutie van de Europese raad van Mei 2011. Zij neemt wel deels de (minder strenge) resolutie van het Europees Parlement uit 2009 over.

Al eerder legde het ministerie het gebruik van mobiele telefoons op school aan banden. Scholieren mogen alleen bellen op aangegeven plaatsen op school en tijdens de les is het gebruik verboden. De studenten krijgen ook onderwijs over verstandig gebruik van de mobiele telefoon.

Het Israelische Ministerie van Volksgezondheid riep op tot beperking van het gebruik van mobieltjes door kinderen (2008).

Het Israëlische Parlement heeft eerder haar steun toegezegd aan een wetsontwerp dat gezondheidswaarschuwingen verplicht stelt op alle mobiele telefoons: ''Waarschuwing - het Ministerie van Volksgezondheid waarschuwt dat veelvuldig gebruik en het dragen van dit apparaat tegen het lichaam tot een verhoogd risico op kanker kan leiden, speciaal bij kinderen.''

zie ook:
norad4u.blogspot.nl/2011/09/israeli-ministry-of-education-is-going.html .
en:
www.gsma.com/publicpolicy/israeli-ministry-of-education-issue-guidelines-to-limit-wi-fi-in-schools .

Israeli Ministry Of Education issue guidelines to limit Wi-Fi in schoolsLees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie