'60 procent wereldbevolking heeft in 2018 toegang tot LTE'

dinsdag, 04 juni 2013 - Categorie: Berichten Internationaal

Bron: www.nu.nl/tech/3491061/60-procent-wereldbevolking-heeft-in-2018-toegang-lte.html .
4 juni 2013


In 2018 zal zo'n 60 procent van de wereldbevolking toegang hebben tot snel mobiel internet via een LTE-verbinding. 3G zal echter nog enige tijd de dominante technologie blijven voor mobiel internet.

Foto: Thinkstock
Dat stelt Ericsson maandag in zijn jaarlijkse Mobiliteitsrapport, waarin het bedrijf de ontwikkelingen op de mobiele markt van het afgelopen jaar in kaart brengt en voorspellingen doet over de ontwikkeling van mobiel internetgebruik in de komende vijf jaar.
Volgens het bedrijf zal 3G in 2018 zijn uitgegroeid tot de dominante verbindingstechnologie voor mobieltjes en tablets, vooral ten koste van 2G-verbindingen. Maar ook het snellere LTE (ook wel '4G' genoemd) zal een flinke opmars maken en in Noord-Amerika zelfs uitgroeien tot de leidende technologie. In West-Europa zal de penetratie van LTE-verbindingen in 2018 echter beperkt blijven tot 35 procent, voorspelt Ericsson.

Een tweede verhaal waarin staat dat 4G introductie in Europa 'achterloopt', wat we als positief zien.Lees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie