'Google wil ontwikkelingslanden aan draadloos internet helpen'

zondag, 26 mei 2013 - Categorie: Berichten Internationaal

Bron: www.nu.nl/tech/3483404/google-wil-ontwikkelingslanden-draadloos-internet-helpen.html .
26 mei 2013


Google zou werken aan een groot plan om in redelijk afgesloten gebieden in Afrika en Zuidoost-Azië een miljard of meer mensen een internetverbinding te geven.

Google zou voor het omvangrijke plan willen samenwerken met lokale telecomaambieders. Dat melden bronnen tegenover The Wall Street Journal.
In de gebieden die Google op het oog heeft hebben mensen door de afwezigheid van internetkabels geen toegang tot internet. Op plaatsen waar men al wel toegang tot internet heeft zou het netwerk de snelheid verbeteren.

Door het aanbieden van die verbindingen zou Google een miljard mensen toegang willen bieden bieden tot internet. De manier waarop de verbindingen geleverd gaan worden, zullen per land verschillen.
Luchtschepen
Zo onderzoekt Google de mogelijkheid om toegang tot internet via tv-frequenties te bieden. Google zou al met landen als Zuid-Afrika en Kenia in gesprek zijn over het wijzigen van regels omtrent het gebruik van dergelijke frequenties.
Ook zou Google een sattelietnetwerk hebben overwogen. Daarnaast wordt er gedacht aan speciale ballonnen en luchtschepen. Die zouden honderden vierkante kilometers in een keer met signaal kunnen dekken.
Onafhankelijk
Google zou onder andere geld willen verdienen aan de plannen door goedkope Android-telefoons beschikbaar te stellen in de gebieden.
Ook creëert Google een nieuwe groep mensen aan wie online advertenties kunnen worden aangeboden. Momenteel komt 87% van de inkomsten van Google uit zulke advertenties.
Door zelf de verbinding aan te bieden zou Google kritiek van internetaanbieders willen omzeilen. In het westen vinden aanbieders dat Google onevenredig veel profiteert van hun verbindingen.
In de VS biedt Google al in enkele steden glasvezelinternet aan.Lees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie