USA: 14-jarige ontdekt dat de iPad gevaarlijk kan zijn voor hartpatiënten

vrijdag, 10 mei 2013 - Categorie: Berichten Internationaal

Bron: www.applespot.nl/41941/14-jarige-ontdekt-dat-de-ipad-gevaarlijk-kan-zijn-voor-hartpatienten/ .
10 mei 2013


Interessante ontdekking door een 14-jarige uit de Verenigde Staten. Voor een wetenschappelijk opdracht voor haar school besloot Gianna Chien te testen wat voor invloed de Smart Cover magneten hebben op een pacemaker. Ze heeft de test bij in totaal 26 personen uitgevoerd en bij 30% had de Smart Cover invloed op de pacemaker.
Door de Smart Cover magneten schakelden sommige pacemakers zich automatisch uit, omdat de magneten anders kunnen zorgen voor een storing met misschien wel een dodelijke afloop. De pacemakers schakelen zich natuurlijk niet voor altijd uit, maar voor een beperkte tijd.
Het is natuurlijk een verschijnsel die niet zomaar voorkomt, maar wanneer een hartpatiënt met een pacemaker met zijn iPad in slaap valt, dan kan dat zorgen voor deze erge problemen samen met zijn pacemakers.
De 14-jarige heeft inmiddels al de aandacht getrokken van heel wat doktoren. Ze zal dan ook binnenkort haar resultaten gaan presteren voor maar liefst 8000 dokteren bij een Heart Rhythm Society meeting in Denver.Lees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie