‘Verdubbeling aantal pc’s op Europese scholen’

maandag, 22 april 2013 - Categorie: Berichten Internationaal

Bron: telegraaf digitaal 19 april 2013

De Europese Commissie heeft onderzoek gedaan naar het ICT-gebruik op Europese scholen en heeft geconstateerd dat er twee maal zoveel pc’s in het onderwijs te vinden zijn dan in 2006, toen het vorige onderzoek werd verricht.


Laptops en tablets zijn telkens meer aanwezig, en het ouderwetse schoolbord wordt ingeruild voor interactieve whiteboards. Bijna iedere leerling zit tegenwoordig op een school met een snelle internetverbinding.
Toch worden de nieuwe middelen nog te weinig ingezet. Uit het onderzoek blijkt dat twintig procent van de middelbare scholieren bijna nooit een computer gebruikt tijdens de les. 50 procent van de leerlingen gebruikt minstens eens in de week een pc of laptop in de les. Het grootste probleem blijkt dat scholen niet voldoende apparatuur in huis hebben. Veel schooldirecteuren en leraren klagen daarover in het rapport. Er is te weinig hardware om alle leerlingen in ICT te voorzien.
Tevens zijn er grote verschillen te zien per land. Zo zijn vooral de Scandinavische landen goed uitgerust, terwijl in landen als Cyprus en Griekenland een derde van de scholen worstelt met het introduceren van computers in de lessen.

Als alles nu bedraad was, maar helaas.Lees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie