Duitsland: Deutsche Telekom verhuurt zendmasten in VS

zaterdag, 29 september 2012 - Categorie: Berichten Internationaal

Bron: De Stentor

BONN - Het Amerikaanse dochterbedrijf van Deutsche Telekom verhuurt of verkoopt 7200 zendmasten voor mobiele telefonie in de Verenigde Staten aan exploitant Crown Castle voor 2,4 miljard dollar (1,9 miljard euro). Dat maakte het Duitse telecomconcern vrijdag bekend.

Crown heeft tot 28 jaar het alleenrecht over 6400 masten van T-Mobile USA met de mogelijkheid ze te kopen voor nog eens 2,4 miljard dollar. Crown koopt direct 800 masten. In totaal heeft T-Mobile USA ruim 51.000 zendmasten.

Het Amerikaanse dochterbedrijf van Deutsche Telekom kampt met dure investeringen om het netwerk te verbeteren en kan met de overeenkomst met Crown de schulden terugdringen. T-Mobile USA worstelt ook met concurrentie van grotere aanbieders. Vorig jaar ketste een verkoop van T-Mobile USA aan rivaal AT&T nog af door bezwaren van de Amerikaanse autoriteiten.

Voor het originele bericht zie: www.destentor.nl/nieuws/algemeen/economie/11782893/Deutsche-Telekom-verhuurt-zendmasten-in-VS.ece .Lees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie