Duitsland: Deense Cohortstudie voorbeeld misbruik der wetenschap t.b.v. telecomindustrie.

dinsdag, 24 juli 2012 - Categorie: Berichten Internationaal

Sedert de Wereldgezondheidsorganisatie radiofrequente straling geclassificeerd heeft als mogelijk kankerverwekkend worden er wereldwijd artikelen en commentaren gepubliceerd die deze classificatie als zijnde foutief proberen te diskwalificeren. Deze werkwijze is ondertussen al door instituten van naam en faam zoals de Europese Milieucommissie EEA bekritiseerd.

De gepubliceerde Deens Cohortstudie waarmee bewezen zou zijn dat bijn de straling door mobiele telefonie geen kankergevaar schuilt valt eveneens onder de noemer ''Expertiserapport om de telecomindustrie te behagen''.

De Zweedse oncoloog Lennart Hardell heeft met collega's de resultaten van de Deense Cohortstudie nogmaals nauwgezet bestudeert en hun kritiek en voorbehoud openbaar gemaakt in de uitgaven van Reviews on Environmental Health.

Prof. Franz Adlkofer zet de gegevens op een rijtje en bestempelt de gang van zaken als een verder voorbeeld van misbruik der wetenschap ten behoeve van de telecomindustrie.

De thans op 23 juli 2012 gepubliceerde conclusies van Adlkofer vertonen een opvallende maar vanzelfsprekende overeenkomst met het standpunt en de inhoudelijke argumenten door Stopumts naar voren gebracht in een toespraak tot het Kennisplatform Elektromagnetische Velden op 15 maart in Den Bosch.

Leest u het Duitstalig commentaar van Prof. Adlkofer op:
www.diagnose-funk.org/wissenschaft/schwierige-forschung/ein-beispiel-fuer-den-missbrauch-der-wissenschaft.php .



Lees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie