Zweden: Wetenschapsfraude bij het Interphone onderzoek van de WHO.

dinsdag, 28 februari 2012 - Categorie: Berichten Internationaal

Naar aanleiding van het hierna genoemde Interphone-onderzoek heeft de IARC radiofrequente straling ondergebracht in de categorie 2b ''mogelijk kankerverwekkend''.
Nu de resultaten van Hardell wederom indirect bevestigd worden zou categorie 2a ''waarschijnlijk kankerverwekkend'' eerder van toepassing kunnen zijn.
Onderstaande publicatie van Nilsson kan dus verregaande consequenties hebben.


---------------------------------------------
Bron: Mona Nilsson via Mast Victims 27 febr. 2012

Interphone is tot dusver het grootste internationale wetenschappelijk onderzoek naar een mogelijk verband tussen mobiele telefonie en hersentumoren wordt gecoördineerd door het Instituut voor kankeronderzoek IARC, onderdeel van de Wereldgezondheids-organisatie WHO.
Het onderzoek was al onderhevig aan forse kritiek doordat andere bronnen van radiofrequente straling (zoals draadloze huistelefoons, DECT telefoons) niet meegenomen waren bij de beoordeling. Maar nu blijken de toentertijd gebruikte vragenlijsten (questionnaires) wel degelijk vragen te bevatten over het medegebruik van Dect telefoons, iets wat door de onderzoekers eerder ontkend was. De resultaten van die data zijn nog steeds niet gepubliceerd.

Leest u het (Engelstalig) verslag (5 pp) over deze wetenschapsfraude (ontdekt door de Zweedse onderzoeksjournaliste Mona Nilsson) in het bijgevoegde PDF bestand:

Bekijk het PDF bestand


Lees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie