UK: Enorme stijging van het aantal agressieve jeugdige personen. Oorzaak?

zaterdag, 26 februari 2000 - Categorie: Berichten Internationaal

Bericht teruggetrokken ivm zwakke relevantie 27 febr 2012.

Het Belgische TV-programma Telefacts bracht op 23 febr. 2012 een reportage over de enorme stijging van het aantal agressieve jeugdige personen, in dit geval jonge meiden, in Engeland. Waardoor zou dat toch komen?

De begeleidende tekst luidde als volgt:


Bron: Telefacts 23 febr. 2012

Meisjes achter tralies

In Groot-Brittannië trekken opvoeders en justitie aan de alarmbel. In 4 jaar tijd is het aantal agressieve en onhandelbare tienermeisjes verdubbeld. Het zijn één voor één kinderen, waar niemand nog vat op heeft. Erger nog: eigenlijk zijn het in veel gevallen nu al psychopaten die een regelrecht gevaar voor de samenleving zijn. In de gesloten jeugdinstelling van Vinney Green zitten ze allemaal samen.

“Ik maak iemand meteen van kant, als hij of zij mij kwaad maakt. Echt, gewoon een kogel in het hoofd. Geen genade”. zegt Jess, een meisje van 17 dat zowat de leidster is op de meisjesafdeling van Vinney Green. “En ik doe er niet flauw over: als je de misdaad begaat, moet je er maar voor zitten. Kan me niks schelen”. Het is misschien maar gewoon wat stoere taal, maar Jess heeft weinig tot geen normbesef. Net zoals de meeste meisjes in de instelling. “Dit gaat verder dan een slechte opvoeding”, stelt één van de psychologen. “Dit is gewoon het resultaat van jarenlang GEEN opvoeding. We proberen ze opnieuw op het rechte pad te krijgen. Maar als we daar niet in slagen, zijn ze verloren voor het leven”.

200 camera’s houden elke hoek, elke gang en elke kamer van Vinney Green in de gaten. En da’s nodig, want de meisjes staan elkaar regelmatig naar het leven. Vechtpartijen zijn er de regel. Nooit de uitzondering.

Voor de preview videoreportage zie:
vtm.be/telefacts/artikel/meisjes-achter-tralies .Lees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie