USA: Boek Disconnect van Devra Davis verfilmd als documentaire.

dinsdag, 31 januari 2012 - Categorie: Berichten Internationaal

Disconnect is de verfilmde documentaire van het boek Disconnect (Auteur Devra Davis). De film toont de waarheid over de negatieve gezondheidseffecten van mobiele telefoons. Wereldwijd gebruiken 5 miljard mensen een mobieltje maar weinigen kennen de mogelijke schade die deze apparaten veroorzaken. Door middel van uitgebreid onderzoek en interviews met 's werelds toonaangevende artsen, wetenschappers, politici, activisten en slachtoffers, toont Disconnect de opkomst van een schurkenindustrie en worden de dwarsverbanden onthult die de volksgezondheid hebben gecorrumpeerd. Ernstige bijwerkingen en effecten op de gezondheid zijn in verband gebracht met de langetermijn blootstelling aan microgolfstraling van mobiele telefoons. Veel artsen en wetenschappers geloven dat hersentumoren, onvruchtbaarheid en borstkanker in verband staan met het gebruik van de mobiele telefoon.

Disconnect bevat interviews met neurologen, artsen, wetenschappers en onderzoekers van Yale, Stanford, UC Berkeley, UCLA, UCSF, UCSD, de Universiteit van Utah, alsmede commentaar van het voormalige hoofd van de sectie Radiation Studies Program van de World Health Organization en de directeur van de Toxic Substances Control for Environmental Protection Agency in Californië.

Daarnaast toont de documentaire ons inzichten van experts die de mobiele telefoon industrie mede vorm hebben gegeven zoals Apple's mede-oprichter Steve Wozniak, Virgin Mobile oprichter Richard Branson, mobiele telefoon uitvinder Martin Cooper en de oprichter van een van de eerste telecommunicatie-bedrijven.

Disconnect gaat in op de politieke realiteit van het telecommunicatie-bedrijf via bijdragen van de Gouverneur van Californië en voormalig burgemeester van San Francisco, Gavin Newsom, van de voormalige Israëlische minister van Wetenschap en Binnenlandse Zaken, van Senator Mark Leno, Senator Leland Yee, Andrea Boland (Maine) en de burgemeester van Portland.

Bekijkt u de trailer en verdere informatie op:
www.disconnectfilm.com/ .Lees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie