Maleisië: Wifi-toegang in horeca bij wet verplicht

donderdag, 05 januari 2012 - Categorie: Berichten Internationaal

Bron: Automatiseringsgids 3 jan. 2012

Wifi-toegang in horeca bij wet verplicht

Auteur: Thijs Doorenbosch

Vanaf april moeten alle horecagelegenheden in Kuala Lumpur een wifi-hotspot opzetten.

Alle uitbaters van een horecagelegenheid met een vloeroppervlak groter dan 120 vierkante meter in Kuala Lumpur moeten hun klanten van wifi-toegang voorzien, schrijft een nieuwe gemeenteverordening in de Maleisische hoofdstad voor.

De ondernemers krijgen te maken met de regels wanneer zij voor een nieuwe vergunning komen of deze willen verlengen. Alle cafés, restaurants, bars en clubs vallen onder de nieuwe verordening. Dit meldt de New Straits Times.

De uitbaters mogen zelf kiezen of zij de draadloze wifi-verbinding gratis aan hun klanten ter beschikking stellen of dat zij voor het gebruik een 'redelijke' prijs willen vragen. De gemeente werkt tot maart aan een inventarisering van alle horecagelegenheden die al wifi aan hun klanten aanbieden. Op basis van deze gegevens stellen zij een database samen. In april treedt de wifi-verordening in werking.
De gemeente zoekt naar uitbreiding

De burgemeester heeft aangegeven ook te kijken naar mogelijkheden om wifi te faciliteren in zogeheten 'food courts', terrassen waaromheen een aantal afhaalrestaurantjes zijn gevestigd.

De gemeente heeft ondertussen een punt gezet achter de eigen gratis wifi-voorziening door het 2-jarig contract met de lokale internetaanbieder Packet One Networks niet te verlengen. Voor dit netwerk legde de ISP in de stad zo'n 1500 toegangspunten tot het draadloze netwerk aan.


Voor het origineel zie:
www.automatiseringgids.nl/nieuws/2012/01/wifi-toegang-in-horeca-bij-wet-verplicht .Lees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie