Frankrijk: Scholen handhaven streng mobieltjesverbod om gezondheidsredenen.

zaterdag, 08 oktober 2011 - Categorie: Berichten Internationaal

Op 11 juli 2010 berichtte Stopumts als volgt:

Al op 7 oktober 2009 stemde de Franse Senaat in met een verbod op het gebruik van mobiele telefoons op lagere en middelbare scholen uit voorzorg vanwege de mogelijke gezondheidsgevaren voor kinderen. Nu heeft ook het voltallige Parlement (Assemblé National) op 4 juli 2010 ingestemd met de wet. Het behelst onder meer een totaal reclameverbod voor mobieltjes voor kinderen beneden de 14 jaar, de verplichting om ieder mobieltje geschikt te maken voor handsfree bellen of uit te rusten met een oortje en een verbod op het gebruik van de mobiele telefoon op kinderdagverblijven en op lagere en middelbare scholen. Bovendien moet voortaan de SARwaarde van een telefoon op het apparaat vermeld worden.

Het genoemde mobieltjesverbod dat om gezondheidsredenen op Franse scholen is ingevoerd wordt streng gehandhaafd. Bij de ingang van de scholen hangen A4 posters die de leerlingen er op wijzen dat mobiele telefoons verboden zijn.

Voor een foto van de betreffende posters zie het bijgevoegde PDF bestand.

De foto is gemaakt door onze plaatselijke correspondent op 14 sept. 2011 te Remiremont (Departement Vosges) op het Collège Le Tertre (Academie Metz-Nancy).

Bekijk het PDF bestand


Lees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie