Zwitserland: Vereniging Gigaherz heeft financiering rond voor aankoop Witte Villa.

zondag, 21 augustus 2011 - Categorie: Berichten Internationaal

Bericht oorspronkelijk geplaatst 20 juli 2011
Update 21 aug. 2011:

Leden van de Vereniging Gigaherz hebben binnen enkele weken het benodigde aandelenkapitaal van 120.000 SFR bijeengebracht (naast de toezegging van de bank voor een lening van meer dan een miljoen SFR) om de vereniging in staat te stellen het gebouw te kopen dat stralingsvrij gelegen is in de gemeente Schwarzenburg. In september beslist de gemeente of het gebouw inderdaad aan de vereniging wordt gegund. Gigaherz wil het gebouw inrichten als Maison Blanche, De naam is gekozen naar analogie van de zogenaamde witte (stralingsarme) zones.
Voor de laatste berichten en actuele foto's van het project Maison Blanche zie:
gigaherz.ch/pages/posts/neues-vom-maison-blanche1738.php .

Ons bericht van 20 juli 2011:

Onze collega's van de Vereniging Gigaherz hebben het voornemen een karakteristiek vooroorlogs gebouw (met OV op 45 min. van de hoofdstad Bern) te kopen en in te richten als woon- of herstellingsoord voor elektrogevoelige mensen. Het huis ligt in een natuurreservaat op 880 meter hoogte met uitzicht op de Jura en de Alpen en zal na de eventuele aankoop wat elektriciteit betreft geheel gesaneerd worden. De aankoop wordt overwogen in verband met de voor Zwitserland uitzonderlijk lage stralingswaarden voor HF EMV:

Bron: Gigaherz 20 juli 2011

Der Verein Gigaherz bewirbt sich um den Kauf eines schönen, alten Gebäudes, um dieses in Wohn-oder Erholungsraum für Elektrosensible Menschen umzunutzen.

Das Haus liegt in der Landwirtschaftszone in einem Naturpark auf 880m/M mit sehr schöner Aussicht ins Mittelland bis zum Jura und in die Voralpen.
Das Haus stammt aus den 20er-Jahren und befindet sich in ausserordentlich gutem Zustand. Die nächsten bewohnten Häuser sind 300m entfernt.

Eine Bus-Haltestelle befindet sich direkt vor dem Haus. Alle 60Minuten fährt ein Bus in den Hauptort der Region. In den Hauptverkehrszeiten alle 30 Minuten. Mit dem öffentlichen Verkehr ist das Zentrum von Bern in 45 Minuten erreichbar.

Im Hauptort der Region, per Bus in 10Minuten erreichbar, gibt es alle möglichen Arbeitsplätze.

Direkt vor der Haustüre liegt ein ausgedehntes Wandergebiet. Im Winter auch für Langlauf geeignet.

Die Belastung mit hochfrequentem Elektrosmog ist ausgesprochen minim und beträgt breitbandig gemessen:.
Im Erdgeschoss innen: 0.009V/m=0.215uW/m2
Im Erdgeschoss aussen: 0.03V/m = 2.38uW/m2
Im 1. und 2. OOG innen: 0.02V/m = 1.06uW/m2
Im 1. und 2. OOG aussen: 0.06V/m = 9.54uW/m2
Diese tiefen Werte gibt es sonst praktisch nirgends mehr in der Schweiz
Im Vergleich dazu beträgt der Schweizer Grenzwert für Orte empfindlicher Nutzung = 5V/m oder 66‘300uW/m2

Leest u voor verdere details, foto en mogelijkheid tot koop van aandelen:
gigaherz.ch/pages/posts/maison-blanche1731.php .Lees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie