UK: Engelse pers bericht zonder voorbehoud over standpunt WHO inzake kanker en mobieltjes.

maandag, 06 juni 2011 - Categorie: Berichten Internationaal

De Engelse pers reageert openhartig en duidelijk over het nieuwe standpunt van de WHO dat mobieltjes mogelijk kankerverwekkend zijn. De Daily mail voegt er aan toe dat de telecom er natuurlijk snel bij is om de schade te beperken, ''er zou nog niets bewezen zijn''. En in een poll gelooft slechts 29 % van de ondervraagden dat het mobieltje inderdaad schadelijk is. Men moet het klaarblijkelijk eerst zelf voelen:
www.dailymail.co.uk/health/article-1392810/Mobile-phones-CAN-increase-cancer-risk-Shock-finding-major-study.html .

Overigens meldt de Daily Mail in een vervolgartikel dat er naast kanker bij mobieltjes nog veel meer zaken spelen om je ernstig zorgen over te maken, zoals hersenbeschadiging en verslechtering van cognitieve eigenschappen: www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1393374/As-authoritative-report-says-mobile-phones-pose-health-risk-cold-hard-facts-mobiles-cancer.html ,

De Telegraph citeert IARC directeur Christopher Wild en beschrijft eerlijk de maatregelen die men kan nemen om blootstelling te voorkomen, iets wat de Nederlandse pers tot nog toe niet wil of kan (of mag?) opbrengen, maar begeeft zich vervolgens in uitputtende statistische analyses om het probleem te bagatelliseren, daarbij voorbijgaand aan de schokkende essentie dat de WHO teruggekomen is van haar al jarenlang bevestigde standpunt dat mobieltjes niet kankerverwekkend zouden zijn, terwijl ze nu ingedeeld worden in de categorie mogelijk kankerverwekkend zoals DDT (en koffie zoals de Nederlandse pers en het antennebureau graag willen toevoegen,zonder DDT te vermelden).
blogs.telegraph.co.uk/news/tomchiversscience/100090300/do-mobile-phones-really-cause-cancer-probably-not-again/ .
en:
www.telegraph.co.uk/health/healthnews/8548725/Mobile-phones-possibly-carcinogenic-say-World-Health-Organisation-experts.html .
Lees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie