UK: Department of Health waarschuwt voor gebruik mobiele telefonie door kinderen.

woensdag, 09 maart 2011 - Categorie: Berichten Internationaal

Het Britse Ministerie van Gezondheid (Department of Health) heeft op 7 maart 2011 een nieuwe versie gepubliceerd van haar brochure over mobiele telefonie.De laatste uitgave was een herdruk uit 2005 van de oorspronkelijke brochure uit 2000 die uitgegeven was na publicatie van het Stewart report.

Nu na elf jaar, bij zorgvuldige bestudering van de tekst, blijkt dat het Ministerie heeft gekozen voor een voorzichtiger benadering en met haar advies uitgaat van het voorzorgsprincipe. In de tekst is een extra voorbehoud gemaakt voor jonge mensen. De hoogste Britse gezondheidsautoriteit beveelt nu aan om bij mensen onder de 16 jaar het gebruik van de mobiele telefoon zoveel mogelijk te ontmoedigen en deze alleen te laten gebruiken voor essentile doeleinden. Bovendien wordt aangeraden om gesprekken kort te houden.


Bron: Powerwatch 7 maart 2011

The Department of Health has re-stated: Therefore, as a precaution, the UK Chief Medical Officers advise that children and young people under 16 should be encouraged to use mobile phones for essential purposes only, and to keep calls short.

Voor het volledige artikel zie:
www.powerwatch.org.uk/news/20110307_new_dh_mobile_phone_leaflet.asp .

U kunt de nieuwe brochure downloaden vanaf:
www.dh.gov.uk/en/Publicationsandstatistics/Publications/PublicationsPolicyAndGuidance/DH_124897 .Lees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie