USA: Hoge gezondheidsambtenaar bepleit voorzorg bij mobiele telefonie. (Upd. + video)

dinsdag, 08 maart 2011 - Categorie: Berichten Internationaal

Geplaatst: 24 febr. 2011
Update met toegevoegd gerelateerd bericht 4217 en Achermann op 8 maart 2011

Gerelateerde berichten:
Berichten%20Internationaal/4217
Onderzoeken/5531
-->
Zie: www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/1851194/2011/02/23/Bellen-met-GSM-verandert-hersenactiviteit.dhtml#reactionsreactions .
www.microwavenews.com/Achermann.html .

Update met toegevoegde videolink met uitleg door Nora Volkow 24 febr.

Bron: Microwavenews 23 febr. 2010

Nederlandse samenvatting door de redactie van Stopumts:

Een zeer geacht en invloedrijk team van onderzoekers aan het Amerikaanse National Institute of Health het Brookhaven National Lab staat op het punt een langlopend dispuut te beslechten dat enorme gevolgen zal hebben voor de volksgezondheid.

In een voorpublicatie in het Journal of the American Medical Association (JAMA) meldt het team van onderzoekster Nora Volkow dat een blootstelling van 50 minuten aan mobiele telefonie het normale functioneren van de hersenen kan beïnvloeden.

Wat vooral opmerkelijk is het feit dat die hersengebieden die het meest waren blootgesteld aan de straling van de mobiele telefonie de grootste toename lieten zien in hersenmetabolisme.

Of deze kortetermijn veranderingen zullen leiden tot gezondheidsconsequenties is verre van duidelijk, hoewel het team van Volkow reeds over aanwijzingen beschikt van een langetermijn effect.

De huidige theorie zegt dat zulke zwakke elektromagnetische velden niet in staat zijn zulke effecten te bewerkstelligen. Deze nieuwe ontdekking zet de huidige wetenschap dus volledig op zijn kop.

Nora Volkow, de lead author van de JAMA studie, is directeur van het National Institute on Drug Abuse. Zij deelde microwave-news mee dat zij bij gebruik van een mobieltje een oordopje aanbeveelt . Zij is op het moment de hoogste gezondheidsambtenaar in de Verenigde Staten die zich uitspreekt om voorzichtig te zijn met mobiele telefonie.

Leest u het volledige (Engelstalige) artikel met afbeeldingen van effecten op het glucosemetabolisme in de hersenen op:
www.microwavenews.com/Volkow.html .

Voor een uitleg op video door lead-author Nora Volkow zie:
www.youtube.com/watch?v=v5yolh_KJHM .
(Speciaal aanbevolen voor het Antennebureau en de Cie. EMV der Gezondheidsraad).

Met nederlandse ondertiteling:
www.youtube.com/user/arjunus#p/a/u/0/v5yolh_KJHM
.


Over hetzelfde onderwerp bericht Computerworld:
computerworld.nl/article/12674/mobiele-telefoon-beinvloedt-breinactiviteit.html .Lees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie