USA: Verstandige senator.

woensdag, 02 februari 2011 - Categorie: Berichten Internationaal

Bron: Het Laatste Nieuws 30 jan. 2011.

Amerikaanse senator wil geen gsm's op straat

Het moet maar eens afgelopen zijn met al die 'iPod-zombies' in het straatbeeld van steden in de staat New York. De Democratische senator Carl Kruger, die zetelt in de senaat van de staat New York, wil voetgangers verbieden om bellend of met muziek in de oren de straat over te steken.

Volgens Kruger, die het voorstel al eerder met weinig succes in 2007 deed, is deze apparatuur levensgevaarlijk. Voetgangers hebben hun aandacht niet meer bij het verkeer, maar bij hun mp3-speler of gsm.

Op zijn website licht Kruger het voorstel toe: 'Niemand die oversteekt mag een iPod, mobiele telefoon, Blackberry of ander elektronisch toestel gebruiken.'

Kruger denkt dat een recente reeks van dodelijke ongevallen het voorstel nu wel aan de meerderheid kan helpen. Zo overleed onlangs een 21-jarige jongen die niet hoorde dat een vrachtwagen achteruit aan het rijden was.

Kruger wil een boete van 100 dollar (72 euro) opleggen aan wie het verbod niet naleeft.

Voor het originele artikel met een korte hilarische video van een dame die al SMS-end in een fontein loopt zie:
www.hln.be/hln/nl/921/Kanaal-Nieuws/article/detail/1215349/2011/01/30/Amerikaanse-senator-wil-geen-gsm-s-op-straat.dhtml .Lees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie