Frankrijk: Regering lanceert website met gezondheidsvoorlichting mobieltjes. (Upd + Opm. Stopumts)

zondag, 23 januari 2011 - Categorie: Berichten Internationaal

Franse regering lanceert website met gezondheidsvoorlichting mobieltjes

De Franse regering heeft een nieuwe website gelanceerd om de mensen voor te lichten hoe zij het beste gebruik kunnen maken van hun mobiele telefoon om mogelijke gezondheidsrisico's te
minimaliseren.

In samenwerking met Le ministre du Travail, de l’Emploi et de la Santé geeft het Nationale Instituut voor Preventie en Gezondheidsvoorlichting (INPES) acht belangrijke adviezen:

(1) Bescherm de kinderen. Ontmoedig de kinderen te bellen.
(2) Gebruik een hands-free set.
(3) Geef de voorkeur aan tekstberichten.
(4) Houd de telefoon weg van elektronische implantaten (pacemakers etc).
(5) Maak geen gebruik van de telefoon in gebieden met slechte ontvangst.
(6) Houd de telefoon even op afstand gedurende de eerste seconden na het kiezen.
(7) Vermijd het gebruik van de telefoon bij het reizen met hoge snelheden zoals per trein.
(8) Informeer uzelf over de SAR-waarde van uw telefoon. (Vanaf begin april is het verplicht dat SAR-informatie beschikbaar is bij verkooppunten).

Niet iedereen is tevreden. Robin des Toits (Robin van de Daken), een Franse actiegroep, zegt dat INPES nog niet ver genoeg is gegaan. Robin des Toits betreurt het ontbreken van waarschuwingen voor zwangere vrouwen, tieners en twintigers.

Opm. Stopumts
En wat doet de Nederlandse overheid? Niets. Helemaal niets. Zij verlaat zich op de discutabele mening van de Commissie Elektromagnetische Velden van de Gezondheidsraad. Deze Commissie, hoofdzakelijk bestaande uit natuurkundigen en ingenieurs, brengt de goede naam en faam van de Gezondheidsraad in diskrediet door star te blijven ontkennen dat er een verband zou zijn tussen draadloze technologie en gezondheidsklachten. Dit achterhaald standpunt wordt helaas door medewerkers van de GGD en het antennebureau breed uitgedragen terwijl de rechterlijke macht eveneens achter de feiten aanloopt en haar uitspraken baseert op de gedachte dat alle leden van de Gezondheidsraad op integere wijze werken aan de bescherming van de volksgezondheid.


Gerelateerd citaat, zie: mysite.verizon.net/rgjones3/Septuagint/spIs6-91.html .

Voor een lijst van 139 studies met aantoonbare gezondheidseffecten van mobiele telefonie, verzameld door onze collega's van Powerwatch zie:
www.powerwatch.org.uk/pdfs/20101220_cellphone_studies_powerwatch_v4.pdf .Lees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie