Zwitserland: Gratis Glasvezelkabel voor Zwitserse Scholen?

zondag, 14 november 2010 - Categorie: Berichten Internationaal

Onderstaand een interessant bericht over gratis glasvezel op Zwitserse scholen, een bericht dat helaas door onze collega's van Gigaherz (nog) niet bevestigd kon worden.
De goed gedocumenteerde verwijzingen naar sites van de Zwitserse overheid zijn echter onweerlegbaar juist:


Bron: Wanttoknow 5 nov. 2010

Gratis Glasvezelkabel voor Zwitserse Scholen

- WiFi-waarschuwingen-

vertaling © Jan Smith voor Wanttoknow.nl/be oktober 2010.

x

Terwijl de rest van de wereld voortraast in de draadloze revolutie, heft Zwitserland – het land dat nota bene het World Wide Web (www) uitvond en de grootste provider t.w. Swisscom die voor 52% staatseigendom is – besloten alle netwerken op openbare scholen uit te rusten met gratis glasvezelbekabeling!

Straks overal waar je loopt, gaat of staat..

Er zit echter een klein addertje onder het gras; de scholen moeten echter wel gebruik maken van een LAN met tenminste 4 aangesloten pc’s en de snelheid van de verbinding zal worden bepaald op basis van het aantal op het LAN aangesloten computers. In de applicatiedocumentatie van Swisscom staat specifiek, dat de scholen zelf de interne bekabeling moeten bekostigen en hun apparatuur moeten aansluiten op een Ethernet LAN en die dienen aan te sluiten op een Ag CISCO-router die door Swisscom zal worden geïnstalleerd. Het bedrijf verzorgt wel de glasvezelaansluiting naar de school.

Zwitserland heeft altijd al gratis internettoegang gekend en scholen konden gebruik maken van WiFi als ze dat wilden. Maar om de efficiëntie van Glasvezel ten volle te kunnen benutten, dient gebruik te worden gemaakt van een z.g. LAN kabelinternetverbinding om de grote bandbreedte die glasvezel nu eenmaal biedt wanneer honderden computers tegelijkertijd video’s aan het streamen zijn. Met het programma ‘Internet voor Scholen’ wordt een hogere bandbreedte geleverd, naarmate er meer apparaten op het LAN worden aangesloten. Dat is dus al met al een verleidelijk aanbod.

Klik hier voor meer informatie over het aanbod van Swisscom om gratis internet te leveren aan scholen in Zwitserland.

De meeste scholen in Noord-Amerika opteren voor een volledig draadloos WiFi lokaal netwerk (WLAN) waardoor computers en laptops met elkaar kunnen worden verbonden zonder snoertjes. Maar de Zwitserse regering geeft er de voorkeur aan gewone LAN kabelnetwerken te gebruiken, zonder microgolfstraling. Op hun openbare website wordt specifiek gewaarschuwd voor de gevaren van WiFi, bijvoorbeeld.

“Schakel je WLAN (WiFi) alleen dan aan, als je hem nodig hebt. Bij het gebruik van laptops in het bijzonder is het een goed idee de WLAN (WiFi) uit te schakelen, omdat het apparaat dan herhaaldelijk verbinding met het netwerk zoekt, hetgeen leidt to onnodige straling… en bovendien dient men voorzichtig te zijn wanneer apparaten dicht tegen het lichaam wordt gehouden, zoals laptops, PDA’s en mobiele internettelefoons”.

Om behulpzaam te zijn bij het doorgronden dan de redenen waarom Zwitserland de voorkeur aan LAN geeft, in plaats van aan WiFi, hebben we een videofilm gemaakt die inzicht verschaft over waarom van de Zwitserse regering zich zo inzet voor de gezondheid en opvoeding van kinderen wat betreft het gebruik van internet.

Als je de video hebt bekeken, klik dan ook eens op de link naar de website van het Zwitserse Bureau voor Gezondheidszaken. Je hoeft niet tussen de regels door te lezen, schenk alleen aandacht aan de vetgedrukte tekst.

ALS WiFi ZO SLECHT ZOU ZIJN, WAAROM WORDT DAT DAN NIET VERTELD?

Dus – waarom al die waarschuwingen over WiFi? Zou het zo kunnen zijn dat er gezondheidsproblemen ontstaan die verband houden met die technologie? Afgaande op de waarschuwingen die op de website van Zwitserse Federale Bureau van Gezondheid (FOPH) staan, lijkt het erop dat de Zwitserse gezondheidsdienaren beschikken over bepaalde inside-informatie – mogelijk van de Wereld Gezondheidsraad WHO die in Zwitserland is gevestigd?

De WHO maakt schoon schip wat betreft het onderzoek naar microgolven – toch? Als de wetenschappers van de WHO, die in Zwitserland wonen en werken, hebben uitgedokterd dat er iets mis is, zullen ze toch zeker hun eigen burgers wel willen inlichten en hun gezinnen en kinderen beschermen – nietwaar? Is dit de reden waarom Zwitserland een van de hoogste eisen en normen ter wereld hanteert met betrekking tot microgolftechnologie?

Laat me het bewijs zien!

Criticasters die zeggen dat er geen bewijs is voor het feit dat lage, niet-ioniserende microgolfstraling gevaarlijk is, hoeven alleen maar te kijken naar Swisscom, de door de regering beheerste telecom-provider die zich sterk maakt voor het in de wacht slepen van een patent voor een methode om straling volledig uit te bannen die door WiFi wordt veroorzaakt als die niet in gebruik is. Klik HIER om het patent en gerelateerd materiaal te downloaden.

Swisscom propageert de in dit patent omgeschreven methodes om zodoende draadloze telefoons met lage of geen straling aan hun klanten aan te bieden. Klik HIER om op hun website te kunnen lezen over deze draadloze ECO-DECT telefoons.

Swisscom heeft een document samengesteld op basis van onderzoeken die door wetenschappers van de WHO warden uitgevoerd, waarin wordt verklaard dat straling zeer gevaarlijk is!

Maar het patent heeft nog een zeer onthullend aspect. Swisscom heeft een document samengesteld op basis van onderzoeken die door wetenschappers van de WHO warden uitgevoerd, waarin wordt verklaard dat straling zeer gevaarlijk is! Goed voorgelicht publiek liet zich ook al in deze termen over microgolven uit..! De Zwitserse regering heeft een paar van de meest stringente voorschriften opgesteld met betrekking tot straling. Deze nieuwe wetten waarin paal en perk wordt gesteld aan de hoeveelheid straling werden op het Forum van Producenten van Mobiele Telefoons allerminst op prijs gesteld en ze klagen nog steeds steen en been dat hen hierdoor het zaken doen in Zwitserland onmogelijk wordt gemaakt.

Klik hier om het Zwitsers beleid te lezen en de feiten afkomstig van dat MMF-forum.)

Dus, mensen, wanneer je weer eens iemand uit de draadloze industrie tegenkomt die aan de hand van verklaringen van de WHO beweert dat er geen enkel bewijs is dat straling levensgevaarlijk is, geef hem dan eens een paar aanwijzingen en verwijs hem dan naar ‘Real World’ Gezondheidsorganisaties en de Swisscom patenten.

Babyfoons draadloos..?
En voor degenen die cartoons leuk vinden – in de serie The Simpsons hoor je vaak zeggen: “wil er iemand alsjeblieft op de kinderen letten!” Als je een draadloze babyfoon gebruikt wil je deze bladzij zeker wel even lezen die op de website staat van de Zwitserse Gezondheidsdienst. De STEM GEACTIVEERDE baby monitors die daarop worden genoemd zijn over het algemeen niet inde Verenigde Staten verkrijgbaar.

Dankjewel Zwitserland voor de Engelstalige vertalingen op jullie website. Onze ploeg en ik bevelen jullie land van harte aan als vakantiebestemming of mogelijk als permanente woonplaats…!

Stopumts sluit zich van harte aan bij deze aanbeveling!

Voor het originele artikel met genoemde video zie:
www.wanttoknow.nl/overige/gratis-glasvezelkabel-voor-zwitserse-scholen-geen-wifi/ .Lees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie