UK: Negen weken cel voor Brit die hamster in microgolfoven stak

woensdag, 22 september 2010 - Categorie: Berichten Internationaal

Bron: topconstruct.rnews.be 22 sept. 2010

Negen weken cel voor Brit die hamster in microgolfoven stak

(Belga) Een Brit die zijn hamster doodde door het diertje in de microgolfoven te steken, is woensdag door de rechter veroordeeld tot negen weken cel. De 29-jarige man had eerder toegegeven dat hij het dier in een dronken bui tijdens een ruzie met zijn verloofde in de oven had gestoken.

''Ik heb haar nooit willen doden. Het was de beste hamster die ik ooit heb gehad. Ze heette Suzie'', legde hij aan de rechter uit. De werkloze bouwvakker had in eerste instantie gezegd zich niets van de feiten te herinneren, maar pleitte vervolgens schuldig aan het veroorzaken van onnodig lijden van een dier door de hamster in de oven te steken en die vervolgens aan te zetten.

Agenten vonden het dier nadien dood in een vuilbak voor de woning van de dader. Uit een autopsie bleek dat de hamster overleden was als gevolg van de blootstelling aan straling. De advocaat van de man had nog gepleit dat zijn clint nooit eerder veroordeeld was geweest wegens wreedheid en benadrukte dat Suzie snel was gestorven en niet lang had geleden.

Voor het originele bericht zie:
topconstruct.rnews.be/nl/belga/1068/114239/negen-weken-cel-voor-brit-die-hamster-in-microgolfoven-stak.aspx .Lees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie