Italie: Witte (stralingsvrije) Zone voor stralingsslachtoffers mmv de plaatselijke overheid.

zaterdag, 21 augustus 2010 - Categorie: Berichten Internationaal

Op 17juli 2010 berichtte Stopumts over de witte zone In Italie (een stralingsvrij gebied voor mensen die overgevoelig zijn (geworden) voor elektromagnetische velden) in het Parc Regional della Vena del Gesso Romagnola bij Brisighella (50 km ten zuidwesten van Ravenna).

Het blijkt nu dat de autoriteiten verantwoordelijk voor het betreffende Nationaal Park daadwerkelijk ondersteuning geven aan het initiatief, dit in tegenstelling tot de witte Zone in Frankrijk waar de overheid probeert via een rechtszaak de stralingsvluchtelingen te verwijderen,

Daarentegen is de Witte Zone in Italie voorzien van officiele toegangsborden en hebben de autoriteiten daar zelfs meegewerkt aan de totstandkoming van een stralingsvrije Bed & Breakfast.

Voor uitgebreide (Engelstalige) informatie met foto's over de stralingsvrije zone in het Parc Regional della Vena del Gesso Romagnola zie:
www.next-up.org/pdf/

Opm. Stopumts: Vlieland? Schiermonnikoog?Lees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie