UK: britse Premier Cameron verbiedt mobiele telefoons tijdens ministerraad

maandag, 17 mei 2010 - Categorie: Berichten Internationaal

Bron: Belga 13 mei 2010

Nieuwe Britse premier verbiedt gsm's tijdens ministerraad

De nieuwe Britse premier David Cameron heeft de leden van de coalitieregering verboden om gsm's te gebruiken tijdens ministerraden.

De coalitieregering kwam donderdag voor de eerste keer samen. Eerste minister David Cameron waarschuwde zijn ministers: geen enkel belgerinkel, getril of tekstbericht is toegelaten gedurende de hele ministerraad.

Meer dan een regeringslid moet verrast geweest zijn: zelfs het parlement moest meegaan met zijn tijd en het gebruik van gsm's toelaten, weliswaar in stille modus. Cameron ziet dat blijkbaar niet zo. Minister van Justitie Kenneth Clarke, een van de belangrijkste figuren binnen de Conservatieve Partij, was de eerste die het mocht ondervinden. Hij kreeg een preek omdat hij een telefoongesprek verderzette terwijl de ministerraad al was begonnen.

Bron: Belga

Commentaar van BeperkdeStraling.org:

Tegenwoordig is het moeilijk geworden om rustig en efficiënt te vergaderen zonder om de haverklap gestoord te worden door rinkelende, piepende of zoemende gsm's. Daarnaast heb je dan nog het alomtegenwoordige draadloos internet, die maakt dat mensen vaak de vergadering niet meer volgen, maar afgeleid zitten tokkelen op hun laptop.

Ook in de politiek stelt dat problemen. Wie al eens een vergadering meemaakte in het Vlaams of federaal parlement, zal ervan versteld staan dat heel wat parlementsleden gewoon wat doelloos zitten te surfen op het internet ('dankzij' draadloos internet) en dat ze de aan de gang zijnde discussies maar half volgen. Ook lopen ze constant binnen en buiten om oproepen op hun gsm te beantwoorden of zelf iemand op te bellen.

Dat baart toch wel zorgen als je bedenkt dat het deze mensen zijn die beslissen over zaken van groot belang voor de hele bevolking.

Geleidelijk aan begint men nu blijkbaar toch stappen te ondernemen tegen de constante verstoring en afleiding veroorzaakt door mobiele communicatiemiddelen. Zo heeft de nieuwe Britse premier gsm's nu verboden tijdens de ministerraad. In eigen land stelde de voorzitter van het Vlaams Parlement, Jan Peumans (N-VA) een actieplan op om de werking van het parlement te verbeteren. Eén van zijn voorstellen was om laptops, gsm's en Blackberry's te verbieden tijdens vergaderingen.

Wij kunnen dit soort maatregelen enkel aanmoedigen.

Voor het originele bericht zie:
www.beperkdestraling.org/index.php?option=com_content&view=article&id=80:nieuwe-britse-premier-verbiedt-gsms-tijdens-ministerraad&catid=43:nieuws-algemeen&Itemid=68 .Lees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie