Israel: Ipad verboden vanwege te hoog starlingsgevaar.

zaterdag, 17 april 2010 - Categorie: Berichten Internationaal

Bron: Nu.nl 16 april 2010

Israël houdt iPad tegen

JERUZALEM - De iPad komt Israel voorlopig niet in. Toeristen en Israëliërs die het gloednieuwe apparaat vanuit de Verenigde Staten meenemen, moeten het bij de douane achterlaten. Volgens de autoriteiten is het signaal van de internetverbinding te sterk.

Auteur: Chris Heijmans

Tot dusver zijn minstens tien iPads in beslag genomen die werden aangegeven bij de douane, aldus de krant Jerusalem Post.
Mogelijk zijn al wel exemplaren van de platte computer van Apple het land binnengekomen, omdat die niet zijn aangegeven.

Signaal

Het signaal van de wifi-verbinding zou veertig keer sterker zijn dan toegestaan in Israël. Toeristen mogen het apparaat weer meenemen bij vertrek uit Israël.
Voor Israëliërs bestaat er nog de mogelijkheid om het speeltje aan vertrekkende passagiers te verkopen.

VS

De iPad is voorlopig alleen nog in de VS te koop. Eind mei zijn ook enkele Europese landen aan de beurt. 'Europese' apparaten komen zonder problemen Israël in, omdat de Europese wifi-standaard ook in Israël geldt.

Voor het originele bericht zie:
www.nu.nl/gadgets/2227783/israel-houdt-ipad.html .Lees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie