Frankrijk: France 2 met een programma over Iphone en gezondheid

donderdag, 18 februari 2010 - Categorie: Berichten Internationaal

Met als ondertitel L'objet scandale (Onderwerp van een schandaal) zond de belangrijkste Franse publieke omroep een programma uit over de gezondheidsgevaren van mobiele telefonie en met name de Iphone. Het programma werd gepresenteerd door Guillaume Durant met gasten uit de showbizz wereld en Dr. Pierre Souvet.

Meer dan 12 miljoen mensen bekeken de uitzending. Hoofdonderwerp van het debat waren de wetenschappelijke studies gepubliceerd door de Bio-initiative Group www.bioinitiative.org en de conclusies daarvan.

Critici van de mobiele industrie waren tevreden met het programma en de impact daarvan maar wezen erop dat mensen in het algemeen geen flauw idee hebben dat dit soort straling hun gezondheid in gevaar brengt en dat steeds minder mensen een oortje gebruiken. De conclusie is duidelijk: de aantrekkingskracht van de mobiele speeltjes overheerst bij verre ieder begrip van gevaar. En de leveranciers van mobieltjes weigeren op de telefoons SAR waarden te vermelden omdat zij bang zijn dat het publiek achterdochtig wordt en mogelijk zou beginnen zich te realiseren dat kunstmatige bestraling met microgolven gevaarlijke effecten kan hebben.


Citaat uit de Washington Post: ''ik ben me meer bewust geworden van het gebruik van mijn mobieltje maar ik heb mijn belgewoonten nog niet veranderd''.

Een video van het Franstalige programma van France 2 kunt u bekijken op:
videos.next-up.org/France2/iPhone_emission_Objet_du_scandale_Guillaume_Durand_invite_Dr_Pierre_Souvet/14_02_2010.html . de eigenlijke uitzending begint na ongeveer 4 minuten en duurt 12 min.

Het citaat uit de Washington Post kunt u lezen in een interessant artikel van John Donelly gepubliceerd op 16 febr. 2010:
www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2010/02/12/AR2010021204438.html .Lees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie