Japan: Onderzoeksresultaten bij mensen met elektrogevoeligheid EHS

woensdag, 13 januari 2010 - Categorie: Berichten Internationaal

Een Japanse werkgroep heeft een interessante rapportage opgesteld over de klachten en de vermeende oorzaken daarvan die mensen met elektrogevoeligheid in Japan ondervinden. De enquête is uitgevoerd middels een steekproef onder 75 personen.

Enige opmerkelijke uitkomsten: 53% verloor door EHS zijn of haar baan, de gemiddelde leeftijd der respondenten was 51 jaar, 88% had last van hartproblemen , 76% van slapeloosheid.
Over de directe aanleiding EHS te worden de volgende cijfers: 24% door een zendmast voor mobiele telefonie en 15% door veelvuldig gebruik van de PC.
Eenmaal EHS geworden had 53% het meeste last van zendmasten voor mobiele telefonie, 47% van de PC en ruim 40% van mobieltjes in de directe omgeving.
Het belangrijkste medisch advies na raadplegen van een dokter (in 56% van de gevallen): mijdt elektromagnetische velden(!).

Het zou interessant zijn deze gegevens te vergelijken met de data die verzameld zijn door de Stichting EHS in Nederland. Komen de gegevens overeen dan is dat een krachtige ondersteuning van het plausibiliteitsbeginsel.

Het volledige rapport hebben wij met dank aan onze Franse collega's van next-up bijgevoegd als PDF bestand


Bekijk het PDF bestand


Lees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie