Japan: Rechtzaken over gezondheidsklachten rond zendmasten bijdrage plausibiliteitsbeginsel.

woensdag, 09 december 2009 - Categorie: Berichten Internationaal

Ook in Japan dezelfde problemen rond zendmasten voor mobiele telefonie als in Europa en andere werelddelen hetgeen een ondersteuning is voor het plausibiliteitsbeginsel. De krant Asahi besteedt er een heel artikel aan. De computervertaling luidt als volgt:

Bron: Asahi.com

Onuki Town Nobeoka inwoners van de stad, zoals hoofdpijn gezondheid hebben gekregen van de radio basisstations voor mobiele telefoons, KDDI (Tokyo Head Office) opgeroepen een rechtszaak deze maand strekkende tot de exploitatie van het basisstation te stoppen 16 dagen Miyazaki Nobeoka tak veroorzaken aan de rechtbank. De eiser, de straal van het basisstation binnen 400 meter van ongeveer 30 bewoners die de moeite waard zal zijn. (Matsui Nozomi)

Om de wijk klagen, zei: ''Onuki KDDI Japan naar de 5-chome, cellulaire basisstations'' verwijderen om een bewoners vormen. Volgens de eisers onder leiding van Katsuya Okada, Kiyoshi Hutoshi, het basisstation herfst van 2006, de drie operaties begonnen op het dak van het appartement verdiepingen.

Verscheen van ongeveer inwoners klagen over hoofdpijn of oorsuizen onmiddellijk na het einde van het jaar 11 gaat over het zoeken naar de verwijdering van vier basisstations in de stad aan de aandacht van de handtekening van de burgemeester Sudou Masaharu 1000. ''Comite'' te verwijderen als het 07 februari, KDDI gemeld dat kwam voor de bewoners in slechte lichamelijke conditie, en verzocht de opheffing van het basisstation.

Als gevolg hiervan is de KDDI Kyushu Bureau van telecommunicatie Ministerie van Binnenlandse Zaken (Kumamoto) uitgevoerd radio metingen ook bestrooid vertegenwoordiger. Vergeleken met ongeveer 9 was gestopt op het punt van de golf werd ontdekt in de radio kamer een duizend keer, KDDI is de ''waarde die de richtlijnen voorgeschreven door de wet op de bescherming radiogolven'', zoals hij heeft niet om verwijdering voldoet.

11 tot 12 in hetzelfde jaar door de stad gezondheid overleg in januari 60 van de 45 omwonenden klaagden over oorsuizingen en hoofdpijn mensen die kwam nadat de symptomen meest van het basisstation installatie. Hij heeft ook eigenaar van de 08 bewoners en vijf keer in de 2 juli, uitgevoerd gezondheid vragenlijst. Elke 63 mensen (104 respondenten in huishoudens), 79 personen (149 in hetzelfde huishouden) klinken in de oren en stijve nek, klaagde van symptomen zoals slapeloosheid. Van de 79 mensen, de straal van het basisstation 50 mensen die binnen 19 meter, 100 mensen werden binnen 62 meter.

Okada was thuis leiding naar het nabijgelegen basisstations en is slecht te voelen over een paar maanden na de installatie 10 kilometers away from home verhuizing. ''Smother een hoofdpijn die dicht bij het basisstation. Om toch een normaal leven mogelijk te maken, een dag die u wilt zo snel mogelijk te verwijderen,'' zei hij.

KDDI public relations is ''is gekozen voor het basisstation installatie is niet verantwoordelijk voor de goede reactie. Voor de volgende proef, rekening houden met de reactie van een blik op de klacht'' en dat.

Wave schade aan de problemen, ''gelet op de kwestie van de Kyushu netwerk torens'' (Kumamoto) volgens de directeur-generaal van Miyazaki Amane, zoals het verzoek aan de rechtbank voor het verwijderen van basisstations voor mobiele telefonie in Kyushu, zijn acht al ingediend resultaten . De rechter is niet toegestaan te verwijderen ofwel een, is betwist worden in het hooggerechtshof en de Fukuoka High Court.

Secretaris Miyazaki, ''De gevaren voor de gezondheid van de radio-gegevens blijkt dat de bevolking is moeilijk. Het epidemiologisch onderzoek en de centrale en lokale overheden dienen te bepalen of er een sterke veiligheid problemen'', zei Gosling.

En Fukuoka, Oita, Miyazaki, in totaal 26 advocaten in de minister van Defensie zei Kamei Terumasa mensen maken het ''geval van werkelijke schade van buiten de Nobeoka als een zeldzame, 'zei hij. Tot nu toe, dat ze tegen met een beroep op bewoners in de fase voordat het basisstation ingesteld.

Volgens de advocaten in andere landen, zoals Frankrijk enige hoop dat de rechter om alimentatie en basisstations verwijderd, Kamei, secretaris-generaal ''zal een precedent voor soortgelijke problemen in het land ingesteld, voor Uw heil'' zei.

mytown.asahi.com/miyazaki/news.php?k_id=46000000912070004 ,Lees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie