Suriname: Onrust over stralingsgevaar antennes. Alles binnen de normen....van de ICNIRP

zondag, 15 november 2009 - Categorie: Berichten Internationaal

Bron: Suriname Network on line 13 nov. 2009

TAS meet GSM-antennes
vrijdag, 13 november 2009 07:34

Paramaribo - De Telecommunicatie Autoriteit Suriname (TAS) is bezig metingen te verrichten aan GSM-antennes. Het onderzoek wordt gedaan als reactie op de bezorgdheid over het stralingsgevaar van de radiogolven van deze antennes. Volgens een bericht van de telecomwaakhond lopen de metingen tot volgend jaar. De activiteiten hebben een landelijk karakter.

Op dit moment is het district Wanica aan de beurt, terwijl eerder in wijken in Paramaribo al metingen werden gedaan. De gemeten waarden worden getoetst aan de limieten van de International Commission on Non-Ionizing Radiation Protection (ICNIRP). De werkwijze is, dat een meter op enkele tientallen meters afstand van de mast op een bepaalde hoogte wordt geplaatst. Daarna doen technici hun werk conform de aanbevelingen van de Internationale Telecommunicatie Unie (ITU). Een meetsessie duurt twee uren. Binnenkort zullen de meetresultaten openbaar gemaakt worden.

De TAS stelt de ontwikkelingen binnen de sector en in het bijzonder directe blootstelling aan radio-golven nauwlettend in de gaten te houden.

Voor het originele bericht zie:
www.nospang.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1986:tas-meet-gsm-antennes&catid=73:binnenland&Itemid=65 .Lees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie