Duitsland: Waardedaling Onroerend Goed rond zendmasten bevestigd.

donderdag, 12 november 2009 - Categorie: Berichten Internationaal

Gerelateerde berichten:
Berichten%20Internationaal/4194
Berichten%20Nederland/4108

Bron: immostar sept/okt 2009

Het Onroerend Goed tijdschrift Immostar, dat verspreidt wordt bij de Commerzbank, Dresdner Bank en SEB Bank in Stuttgart schrijft in haar sept/okt uitgave over de waardevermindering van onroerend goed in de nabijheid van zendmasten voor mobiele telefonie:

Alleen al de visuele waarneming van een zendmast in de onmiddelbare omgeving heeft invloed op de waardebepaling. Dat betekent dat als een mast vanuit de woonkamer te zien is er minder mensen geïnteresseerd zijn en een dalende vraag leidt dan ook tot dalende prijs bij verkoop of huur.

Door de burgerinitiatieven worden steeds meer mensen zich bewust van dit gegeven. Men moet er dan ook rekening mee houden dat er in de toekomst naast deze visuele waarneming ook eerst metingen uitgevoerd worden om de stralingsbelasting vast te stellen alvorens iemand een huis koopt of huurt.

De onroerend goed expert Jörg Kinkel van Casamea merkt daarbij op dat iedereen die zich ervoor inzet dat zendmasten geplaatst worden buiten de bebouwde kom en ver van plaatsen waar veel kinderen zijn, dat niet alleen doet voor zijn eigen gezondheid maar ook voor zijn eigen portemonnee.


Zie het bijgevoegde PDF bestand.

Stopumts raadt u wederom Berichten%20Nederland/4108 dringend aan om telecomaandelen in uw beleggingsportefeuille zo spoedig mogelijk van de hand te doen.

Bekijk het PDF bestand


Lees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie