USA: 'Milieuactivisten' halen zendmasten neer

woensdag, 09 september 2009 - Categorie: Berichten Internationaal

Zie ook onze Engelstalige berichtgeving over dit onderwerp op Berichten%20Internationaal/3997

Bron: Radiovisie 8 sept 2009

VS: 'Milieuactivisten' halen zendmasten neer

KRKO 1380 AM Sportsradio, een radiostation in het Amerikaanse Everett, vlak boven Seattle, is afgelopen vrijdag korte tijd uit de lucht geweest, nadat milieuactivisten met een gestolen graafmachine twee stalen zendmasten hadden neergehaald.
Volgens CNN wilde het Earth Liberation Front (ELF) hiermee aandacht vragen voor de gevaren van de straling van middengolfzenders. Het lijkt een script van een film, maar voor KRKO 1380 AM Sportsradio was het werkelijkheid.

De actie werd opgeëist door ELF, dat hiermee aandacht wilde vragen voor de gezondheidsrisico’s en storingen die de straling van middengolfzenders met zich meebrengen.

ELF had speciaal voor KRKO gekozen, omdat dit station onlangs twee nieuwe stalen zendmasten had laten bouwen, om het bereik van de zender te verbeteren. Bezwaren om dit te voorkomen werden in het verleden afgewezen.

Inmiddels zijn zowel de lokale sheriff als de FBI in Seattle een onderzoek gestart naar de ‘aanslag’. KRKO verwacht dat het minimaal drie maanden gaat duren voordat de schade hersteld is. Waarschijnlijk zullen de masten weer vanaf de grond opnieuw gebouwd moeten worden. In de tussentijd zendt KRKO uit vanaf een reserve zendmast elders in de regio.

Het is niet de eerste keer dat ELF met acties ernstige schade aanricht. Sinds de oprichting in 1996 werd al voor $150 miljoen schade toegebracht bij partijen ‘die mee zouden helpen aan vernietiging van de aarde’.

Voor het origineel zie:
www.radiovisie.eu/int/nieuws.rvsp?art=00080354 .Lees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie